Hvorfor elsker vi den…

Mundvandsdrivende og helt fantastisk – GLÆD DIG til at smage – måske allerede i dag

Om champagnen

Champagnen er degorgeret i hånden i et gammelt mekanisk vendeapparat, som Michael aldrig har set før. Læs mere om hvad ”degorgeret” betyder i vores champagneordbog nederst på siden her

Flasken er en Blanc de Blancs – hvilket vil sige den er produceret på 100% Chardonnay druer. Den indeholder 7 gram sukker pr. liter

Masser af frugtsødme fra jordbunden – den er rund og lækker i udtrykket. Mundvandsdrivende og helt fantastisk – GLÆD DIG til at smage – måske allerede i dag.

Om champagnehuset

I udkanten af Marne-dalen helt mod øst, og ved foden af Montaigne de Reims bor champagneægteparret Pierre-Yves og Maurisette ligesom 1400 andre medborgere i champagnebyen Tours-sur-Marne.

Champagnehuset Yves Delporte blev stiftet i 1961 af faren, Yves Delporte, hvor han begyndte at producere egne champagner. Og med det klassiske franske navnevalg til sønnen, har generationsskiftet nemt og enkelt bundet historien i det unge hus sammen. Pierre-Yves ejer nu 8 ha vinmarker fordelt ved Grand Cru landsbyerne Tours-sur-Marne og Bouzy, og med Premier Cru marker i Bisseuil med en produktion på i alt 40.000 årlige flasker. Så der er tale om en ganske lille, fokuseret champagneproduktion.

I modsætning til normen i Champagne har Pierre-Yves valgt at lave champagne udelukkende med afsæt i det enkelte års høstmateriale, og blender altså ikke husets champagner med reservevine fra andre høstår. Derfor får hvert år sit helt eget unikke champagne-udtryk.

Yves Delporte var vinderhuset blandt medlemmerne i Champagnekassen i 2021.

Medlemmerne KNUS elskede alt ved dem – og her kan vi præsentere endnu en SKAT fra huset – nemlig deres Blanc de Blancs.