Hvorfor elsker vi den…

Om champagnen

Sukkerindhold: 5 gram/liter 

Om champagnehuset

I udkanten af Marne-dalen helt mod øst, og ved foden af Montaigne Reims, bor champagneægteparret Pierre-Yves og Maurisette ligesom 1400 andre medborgere i champagnebyen Tours-sur-Marne. Champagnehuset Yves Delporte blev stiftet i 1961 af faren, Yves Delporte, hvor han begyndte at producere egne champagner. Og med det klassiske franske navnevalg til sønnen, har generationsskiftet nemt og enkelt bundet historien i det unge hus sammen. Pierre-Yves ejer nu 8 ha vinmarker fordelt ved Grand Cru landsbyerne Tours-sur-Marne og Bouzy, og med Premier Cru marker i Bisseuil med en produktion på i alt 40.000 årlige flasker. Så der er tale om en ganske lille, fokuseret produktion. I modsætning til normen i Champagne har Pierre-Yves valgt at lave champagne udelukkende med afsæt i det enkelte års høstmateriale, og blender altså ikke husets champagner med reservevine fra andre høstår. Derfor får hvert år sit helt eget unikke champagne-udtryk.