Hvorfor elsker vi den…

For champagnerbonden her handler det om, at Vollereaux-champagnerne får os til at mødes og nyde. ”Mange champagne-vingårde af vores størrelse ønsker at være “Haute Couture”, men vi promoverer meget hellere “Casual Chic Style”

Om champagnen

Guldmedalje, AWC Vienna Wine Challenge 2018

Druesammensætning: 100 % Pinot Noir

Duft/smag: Æbler og citrus, modne peberfrugter. Aromatisk gul citrusskal, rød grapefrugt og appelsin. Den er indbydende og forfriskende. Afbalanceret, harmonisk og med finesse. Behagelig mineralsk afslutning.

Passer godt til: Her er den perfekte og elegante ledsager til brunchen. Også til forretter med krebs og skaldyr – østers af enhver art, sprøde crustader med lys fisk og cremet citronsauce. Uanset til hvad, så bidrager den til en god fest.

Sukkerindhold: 0 g/liter

Om champagnehuset

Det er 20-årige Camille, der som 7. generation kommer til at overtage den 100 år gamle champagnevingård efter sin far, Franck og mor, Hélène. Passionen har hun, men først skal hun ud i verden for at få vigtige erfaringer – altså først ud – så hjem. Til ansvaret, økonomien og familiestoltheden. Kvinderne har altid været vigtige på Vollereaux-vingården – ikke mindst under 2. verdenskrig, hvor de var ladt alene tilbage og måtte tage over i både markerne og i kældrene. Men det er første gang, at en Vollereaux-kvinde overtager ansvaret for vinfremstillingen. Det giver bare så god mening i familien, at det er Camille, som overtager stafetten, for som de siger, så er fremtiden i vinverdenen kvindernes.

Indtil den dag kommer, så styrer forældrene, mens onkel Jean-Marie tager sig af deres vigtige vingård i Sezanne. Mange andre familiemedlemmer har arvet, og driver derfor egne vinmarker i regionen – og videresælger druerne til Vollereaux.

”At arbejde sammen som en familie er ikke altid let. Men vi har altid kunnet holde sammen. Udelukkende derfor er vi i dag en af de største uafhængige og familieejede vingårde. Tænk bare, at vi efter 100 år stadig kan overlevere metoder, visioner og teknik fra generation til generation. Det er en kæmpe gave,” siger Franck Vollereaux.

For ham handler det om, at Vollereaux-champagnerne får os til at mødes og nyde. ”Mange champagne-vingårde af vores størrelse ønsker at være “Haute Couture”, men vi promoverer meget hellere “Casual Chic Style”.

Vollereaux ejer 40 hektarer, hvoraf de seks er Premier Cru – fordelt over 13, producerer 400.000 flasker på vingården i Premier Cru Pierry og leverer champagne til 45 lande. Det er stort – men familien har en personlig vin-stolthed, der kan smages i de friske og lækkert ukrukkede champagner.