Smagsnoter:
Den har en smuk gylden farve og har dybe noter af mandel og toastet brød. Den er kompleks og delikat i boblerne.
Passer ekstra godt til til:
Retter med fedme i smagen såsom trøffel og foie gras – men gør sig også godt aldeles som “bare fordi” champagne.
Druesammensætning:
100% Chardonnay
Sukker:
4 gram pr. liter
Champagnen har navn efter Champagnehusets beliggenhed, der er præcis 555 meter fra Cramants bymidte. Den er lagret på egetræsfade i mindst 6 måneder og modnes herefter i flasken i 5 år førend den kommer op og bliver solgt.
Historien bag:
Dette champagnehus ligger i Cramant, en af de 17 Grand Cru landsbyer i Champagne.
Alice driver champagnehuset sammen med hendes bror – og deres børn. Vi fik anbefalet at besøge stedet fra et medlem af Champagnekassen, og vi har været forelskede i både menneskene bag, selve huset og deres champagner lige siden. Når man besøger huset sidder man på bjerg-skråningen med udsigt ud over markerne – det er det vildeste sted. For nyligt har de investeret i en ny presse, som kan så mange vilde ting, at bønderne i nærområdet kommer og får presset deres druer i pressen også.