• Home
  • Webshop
  • Champagnehus
  • September 2022 – Arnaud Beaufort (Cuvée des Neigettes)

Hvorfor er de Limited?

Det her er en enkeltmarks-champagne. Det vil sige, at du får en usædvanlig mulighed for at nyde en champagne, der ikke er blendet med druer fra mange parceller, men som udelukkende er lavet af druer fra de gamle forkælede vinplanter, der med rødderne dybt begravet i den mineralholdige undergrund, giver førsteklasses drueklaser.
 

Om champagnen

Champagne Arnaud Beaufort & Fils, Cuvée des Neigettes Brut

2015-høsten

Druesammensætning: 100% Chardonnay

Duft/smag: Frisk og sart med noget hav, grapefrugt og citron. Liljekonvaller, friskkværnet smør, brødkrummer, salty og med en meget flot syre. Meget harmonisk og med en dejlig kompleksitet.

Energifyldt og med en lang og elegant mineralsk afslutning.

Passer godt til: Her kan du godt ofre de allerbedste skaldyr som jomfruhummer og hummer. Faste fisk som havtaske, multe og tun – rå såvel som lynstegt på panden eller grillen.

Sukkerindhold: 8 gram/liter

Om champagnehuset

Champagne Arnaud Beaufort & Fils

Arnaud Beaufort bruger gerne enhver lejlighed til at gøre opmærksom på, at ”Beaufort” er det ældste familienavn i den landsby, hans champagnehus ligger i. Landsbyen Trépail, på den sydøstlige skråning af Montagne de Reims, har faktisk haft en Beaufort-familie boende siden 1591. Så vi forstår sørme godt, hvorfor Arnaud er stolt over sine aner. Selv er han sjette generation champagnebonde med 5,6 hektar Premier Cru vinmarker fulde af Chardonnay vinplanter og en anelse Pinot Noir.

Vinhusets oprindelige ophav, Claude, er slettet fra etiketterne og visitkortene. Arnaud Beaufort er nemlig ved at være i mål med en 100% mere bæredygtig vinproduktion, og så er det på sin plads at vise flaget. ”Det er helt naturligt for vores familie at have en bæredygtig vinproduktion – også selv om jeg må indrømme, at det har været noget af en rejse.” Meget er ændret i de sidste år, men faderens champagne-filosofi med at lade vintage-champagnerne udvikle sig minimum 8 år i de kølige champagne-kældre, har han overtaget ubetinget. Denne måneds Limited vintage-champagne er endda helt tilbage fra høsten i 2006. Den har altså ligget i 15 år, og er nu som fuldmoden, fyldig og en sjældent udtryksfuld champagne, klar til at give dig en helt særlig oplevelse. Arnaud foreslår, at den udtrykker sig allerbedst, når den nydes af de største tulipanformede champagneglas, du kan opstøve.

Arnauds anden Limited-champagne her i september er en enkeltmarks-champagne. Det vil sige, at du får en usædvanlig mulighed for at nyde en champagne, der ikke er blendet med druer fra mange parceller, men som udelukkende er lavet af druer fra de gamle forkælede vinplanter, der med rødderne dybt begravet i den mineralholdige undergrund, giver førsteklasses drueklaser. Mineralsk og elegant – og med en smag, du kun oplever denne ene gang.