• Home
  • Webshop
  • Champagnehus
  • Oktober 2021 Chavost (2012)

Hvorfor er de Limited?

Fra de to flotte høstår 2008 og 2012 er der nu selvfølgelig kun ganske få af de fadlagrede Vintageflasker tilbage – men vi har fået lige præcis de sidste 450 Limited flasker hjem til jer

Om champagnen

Vintage 2012

Druesammensætning: 33% Chardonnay, 33% Meunier, 33% Pinot Noir

Duft/smag: Den dufteraf citrontærte,marcipan og modne bær. I smagen er den saftig og behagelig, med søde pærer, masser af modne skovhindbær, mandler, flødekaramel, brioche og en saftighed, der driver rundt i mundhulen.

Passer godt til: Friterede østers med hjemmerørt sauce tartare, fiskefondue med jomfruhummerhaler, torsk, svampe og tigerrejer. Eller prøv de knasende dybstegte rejer, rødkit-oste eller endda til den citronduftende franske Tarte au citron = citrontærte.

Sukkerindhold: 4,5 g/Liter

Om champagnehuset

Champagne Chavost

Kældermesteren Fabian Daviaux fra champagnehuset Chavost hader svovl men elsker fad – så kort præsenterer han sin vision som vinmager, mens han med et glimt i øjet tilføjer, at både hans kone og hans mor siger, at han er ”a good guy”. Bortset fra det, så lægger Fabian sine aller-aller-bedste champagnevine til hvile på udvalgte egetræsfade, hvor de modner og bliver til store personligheder, allerede før de kommer på flaske til andengæringen og en årelang smagsudvikling. Fabian har 150 egefade lige fra de mindre 205 liters fade og helt op til 600 liter. I det fremragende år2008 var der bare 8.500 flasker Chavost-champagne, der fik denne særlige ærefulde håndtering i Fabians kældre. I det endnu mere fremragende år 2012 kunne det kun blive til 7.000 flasker på fade. Man kan ikke påstå, at Fabian går ind for hastværk – for han fjerner først gærresterne fra flaskerne, når han og vinene er helt klar – og disse to smuksakker er netop befriet for gærresterne så sent som 1. september i år. Fra de to flotte høstår 2008 og 2012 er der nu selvfølgelig kun ganske få af de fadlagrede Vintageflasker tilbage – men vi har fået lige præcis de sidste 450 Limited flasker hjem til jer. Vi har tidligere haft Fabians vidunderlige Vintage 2008 i Champagne-jule-kassen i december 2019. Og da vi dér fik foden indenfor, lindede Fabian på døren ind til kælderens dybeste skatte. Fabian er 7. generation vinbonde og har lavet egne champagner i Chavost siden 2004 på baggrund af traditioner fra det lokale kooperativ fra 1946, hvor landsbyens gamle vinbønder samarbejdede solidarisk i fælles kærlighed til jorden.