• Home
  • Webshop
  • Champagnehus
  • November 2021 G. Gruet & Fils (2016)

Hvorfor er de Limited?

Den cremede, indsmigrende Blanc de Blanc fra 2016 er resultatet af et exceptionelt godt vin-år for de små vinbønder i Bethon, og den har Gruet kun produceret 18.000 skarptskårne flasker af! Fordi de simpelthen ikke nænnede at blende den perfekte 2016-most med vine fra andre år

Om champagnen

Cuvée Millésimée Brut Blanc de Blancs 2016

Druesammensætning: 100% Chardonnay

Duft / Smag: Den har en duft af gyldent smør og fed brioche, og kvitterer med en smag fuld af frugtige noter af citrus og fersken, honning, appelsinskal og valnødder. Server den gerne kold direkte fra køleskabet. Den når hurtigt op på de 7° i glasset.

Passer godt til: Efterårets lækre fuglevildt, f.eks. fasansteg med flødesauce og valnødder og en salat med appelsinfileter i, Svinemørbrad med fløde og druer i saucen, Stegt laks med flødestuvet spinat og smørstegt spidskål. Den lille kalkede eftersmag vil også passe til Gratineret hummer og en gryde Muslinger med lidt hakket bacon og fløde i saucen.

Sukkerindhold: 9 g/Liter

Om champagnehuset

Champagne G. Gruet & Fils

Meget sydpå, kridt, guld & Chardonnay: Det er et par vilde champagner, I skal smage i november Limited! G. Gruet & Fils har lavet den ultimative guld-jubilæumsflaske ud af høsten 2013, blended af 60 forskellige vine, og så endda kun med i alt 1.694 flasker! Et meget stort arbejde for en helt speciel champagne!
Den cremede, indsmigrende Blanc de Blanc fra 2016 er resultatet af et exceptionelt godt vin-år for de små vinbønder i Bethon, og den har Gruet kun produceret 18.000 skarptskårne flasker af! Fordi de simpelthen ikke nænnede at blende den perfekte 2016-most med vine fra andre år. De kan virkelig lave nogle flotte modne chardonnay-champagner her i Bethon, 15 km fra byen Sézanne i det sydlige Champagne. De er altid blandt de første til at begynde høsten – for her er nemlig varmere end i resten af Champagne, samtidig med at der er en perfekt kridtet jordbund, som vinplanterne trives gevaldigt i.
Hernede i landsbystemningen og langt væk fra byens champagnepuls oppe i Reims, har de småbitte producenter set fidusen i, at slå pjalterne sammen i en lille slags andelsbevægelse. Alt champagnegrejet med presse, tanke, kælderfaciliteter og så videre er købt i fællesskab, og vinbønderne deles om udgifterne til husleje og til hus-ønologen Delphine.

Da det var vinkøbmanden Gilbert Gruet, der oprindeligt fik andels-ideen i 1967, er det hans navn, der står rigtig mange steder. Direktøren i dag er gamle Gilberts søn, Bruno Henrich, og sønnesønnen Christopher arbejder tæt sammen med ønolog Delphine om de udvalgte champagner. Det bliver i familien.

Dengang, da man i de fattigere tider begyndte samarbejdet, var de på god gammel fransk manér næsten alle sammen direktører – i dag er de fine titler pillet af, og man er i stedet ”bare” champagneproducenter og medejere i foreningen. Ingen over – ingen under.