Ikke på lager
Fuldmoden og intens, med modne stenfrugter, aromatiske citrusfrugter – lige fra pomelo over citroner til mandariner, mandler og marcipanmasse, sødt bagværk som crispy wienerbrød og smørduftende brioche.
Den forførende smagsprofil har følgeskab af friske og ristede nødder. God balance og lang eftersmag.
Vundet bronze i ”International Challenge. Druerne udvælges fraudvalgte parceller i et blend fra de bedste årgange, Excellence har ligget på egetræsfade, før flaskning.
Passer godt til: Som aperitif og til receptioner, nybagte smørrige, mini briocher med sashimilaks og kaviar, lakse rillette og andeleverpaté med lidt sprød julesalat på toppen.
Server den ved 8°.
Du skulle tage at besøge familien Nicolo i landsbyen Arsonval i den sydlige champagneregion: Côte de Bar. For den gamle champagnefamilie Nicolo elsker at få gæster til deres gennemrestaurerede 1800-tals herregård, som vil være den perfekte ramme til, at man kan få lejlighed til at opsuge ægte champagne-historie og opleve en særdeles delikat smagning.
For at vise denne ”excellense” har fået ekstra meget opmærksomhed i kældrene, er det almindelige metalgitter, der skal beskytte proppen i flasken, erstattet med et smukt og rustikt omvundet hampegarn. Nicolos sidste kærtegn til en unik champagne til dens videre færd ud i verden. Det er jo livskunst, du her får i glasset.
David Nicolo har sine absolutte favoritter og sine darlings fra husets 17 hektar bæredygtige vinmarker, primært beplantet med Pinot Noir, som modner flot hernede sydpå i de kalkede jorde. ”Vi har gemt nogle særlige familiehemmeligheder til, når vi laver champagne,” siger David.