• Home
  • Webshop
  • Champagnehus
  • Mors Dags Boxen – LIMITED

UDSOLGT – skriv til os hvis vi skal guide dig til en anden fantastisk morsdagsgave

Fordi det her er 2 vilde champagner fra dengang Limited medlemskabet eksisterede – hvor Michael har gemt flaskerne til en særlig anledning – DET ER NU – der er kun 40 boxe i alt (incl små postkort lavet af Nicoline Victoria)

Om Mors Dags Boxen

Vintage 2015, Expression Brut, Premier Cru

Druesammensætning: 100% Pinot Noir

Duft/smag: Her er en hel frugtbutik med overvægt af de gule sprøde danske sommerfrugter: Gule æbler, gule pærer, gule kirsebær, gule blommer, blommesten og citron. Den er generøs saftig med en fin mousse, god intensitet, kødfuld og lækker struktur med nogle spanske mandler i længden.

Passer godt til: Aperitif, hvide fisk og laks med cremet flødesauce med ristede saltede pinjekerner, ovnbagte aspargesbroccoli med en sky-let mousseline, smørstegte skaldyr, kalvetatar med sprødstegte rodfrugtchips og rød havesyre på toppen, lammekoteletter med små saltbagte kartofler.

Sukkerindhold: 5 g/liter

Vintage 2015, Cuvée Ephémère, Premier Cru (sommerfugleetiketten)
Druesammensætning: 100% Meunier

Duft/smag: Smægtende blomster og et lille strejf af appelsiner med nelliker, friske abrikoser og noget krydret. Den er fyldig og kraftfuld med en fantastisk struktur, runde tanniner og en behagelig lang eftersmag.

Passer godt til: Aperitif, kammuslinger og søde skaldyr, der lige kort har kysset brunet smør på panden, luftig sprød butterdej med saftigt kyllingekød, brioche fyldt med pulled pork.

Sukkerindhold: 5g/liter

Om champagnerne

Champagne Yves Couvreur
2 x helt unikke Vintage 2015 Der er ingen tvivl om, at det er champagne, der driver de 1008 indbyggere i den lille Premier Cru landsby Rilly-la-Montagne i Marne, tæt på byen Reims. Det er her i dette mikro-epicenter i Marne-distriktet, hvor de to blå druer, Meunier og Pinot Noir trives usædvanlig godt, at Yves Couvreur siden 1984 har haft ansvaret for familiens seks hektar vinmarker. Det er også her, at han og faren Francois og alle slægtens fædre har trådt deres barnesko helt tilbage til 1644. Yves er uddannet i både vinificering og i økologi, er den super stolte formand for foreningen af uafhængige champagneproducenter – og fik selv bæredygtigheds-certificering, HVE, i 2014. Men det allervigtigste, siger han, er den nedarvede læring fra hans far, inden han selv overtog driften for 37 år siden. Som noget ret specielt foretrækker Yves at høste sine druer ved tophøj modenhed, for at få så meget naturlig druesødme og fylde i sin vin – uden at det går ud over en flot syre og friskhed. ”Jeg er en uafhængig vinproducent, men stolt af at være afhængig af naturen”. Han er særlig stolt over sin 2015 årgang, der passer så helt vildt godt til hans vinstil. Her får du to særlige og sjældne, varme, kærlige og fuldmodne champagner

2015: Et helt specielt år i Champagne

Der var så varmt i Europa den sommer, at vinmarkerne helt op i de nordlige vinområder sukkede efter regn og blev stressede af de tørkelignende tilstande – og bønderne sukkede i takt. Men sommeren 2015 var særdeles perfekt for Champagnes druer, der fik en modenhed, som sjældent set dér. I mere gennemsnitlige vækstperioder i dette kølige vinområde, sker det ellers, at vinbønderne nervøst bider negle helt ned til rødderne, mens de med rynket pande studerer vejrudsigten, og måler sukkerindholdet i druerne for at tjekke den udfordrede modenhed inden sæsonslut og høst. De uvante høje 2015-temperaturer betød en meget tidlig høst, som begyndte allerede 2. september. Selv om regnen straks derpå endelig tonsede ned, så kom de struttende sunde druer godt i hus, og sjældent har verden set så glade og tilfredse champagnebønder som i 2015. Det er især de to blå champagnedruer, der nød godt af dén sommer. Derfor har vi fundet og bragt en unik 100% Meunier og en lige så unik 100% Pinot Noir Vintage 2015 hjem til jer