Hvorfor elsker vi den?

Mont des Tours”, Grand Cru, på etiketterne. Den lille parcels bare 2.300 flasker er ikke blendet med vine fra andre marker, hvorfor Èrynn champagnen præcist udtrykker et nøje afgrænset terroir, også kaldet ”Lieu Dit”. 

Om champagnen

Champagne Arnaud Moreau, GC, Érynn, Blanc de Blancs, Extra Brut, 2017 

Der er produceret blot 2.300 flasker af denne.

Arnaud har boet i Irland, som han kalder sit andet fædreland. “Erynn” betyder Irland på Gællisk.     

“Erynn” er fra Arnauds allerbedste vinmark: Lieu Dit: ”Mount des tours”

Druesammensætning: 100% Chardonnay

Duft / smag: Elegante bobler og en generøs nuanceret duft af moden frugt, pære, pink grape, spanske mandler og tørrede hvide blomster. I den fyldige smag tilføjes fine detaljer af søde mandariner, litchi og krydret honning. Den har en forførende blødhed og efterlader munden med en livlig friskhed. Moden og fornem.

Passer godt til: Aperitif, Kammuslinger med lidt citrus på butterdej, Sandart, Hoisin-glaceret svinemørbrad eller Asiatisk kylling med ananas og tamari/soja og måske toppet med et par ananaskirsebær.

Sukkerindhold: 4g/Liter

Om champagnehuset

Champagne Arnaud Moreau

Arnaud Moureau har som 3. generation vinbonde arvet 4 hektar vinmarker på Montagne de Reims i og omkring Grand Cru landsbyen Bouzy. Efter en karriere indenfor IT i Irland vendte han i 2007 tilbage til den fædrene gård og overtog driften efter sin far. Arnauds stil kan genkendes på de potente, modne velourbløde Pinot Noir-champagner og de friske, kraftige Chardonnayer med en overdådig lang, vibrerende finish. Men også på hans forkærlighed for at lave ”nøgne” champagner uden tilsat sukker, også kaldet sans dosage eller brut nature. Kært barn har mange navne. Champagne uden dosage er utrolig trendy blandt champagne-entusiaster, fordi champagnen står så tydeligt og nøgent frem, når den ikke er camoufleret med lidt sukker. Derfor vil alt omkring champagnens subtile kvaliteter – og eventuelle manglende balance – blive afsløret straks. Når det lykkedes at stille sig så rent og ukrukket frem, giver det kæmpe respekt. Men det kræver altså en virkelig dygtig producent, som Arnaud her, at have styr på sagerne. Han laver frugtige, saftige og koncentrerede champagner uden dosage, og det kan kun klares gennem et ekstremt omhyggeligt og godt håndværk. Ellers vil champagne uden tilsat sukker meget nemt ende med at være en tør, benet og stikkende oplevelse. Arnauds champagner er derimod vanvittig indbydende.