• Home
  • Webshop
  • Champagnehus
  • Juni 2022 Louis de Chatet – Signature

Hvorfor er de Limited?

ovre i deres eget Louis de Chatet-brand, laver de et lille oplag af prestige-champagner i en egen kompromisløs champagnestil 

Om champagnen

Signature, Tête de Cuvée (den absolut bedste druesaft) 5000 flasker                    

Druesammensætning: 70% Chardonnay, 30% Pinot Noir

Duft / Smag:  Du bliver mødt af de smukkeste noter af hvide blomster, pære og kirsebær. Virkelig indbydende og frugtig champagne. Den er dejlig kompleks. Super flot farve. De kalder selv champagnen ”High Class” og vi er rørende enige med dem.

Passer godt til: Stegt pighvar, grillet makrel, hummer, kylling, aperitif med slagterens bedste udvalg af røget charcuteri.

Sukkerindhold: 7 gram/liter

Om champagnehuset

Champagne Louis de Chatet En for alle og alle for en!  De tre granvoksne franske Launay-brødre Jérome, Laurent & Lionel holder sammen som ærtehalm. Som børn løb de rundt på vingården i hælene på Papa Pierre Launay – og det gør de sådan set stadig væk. Ovre hos Papa Pierre har de for længe siden fået overdraget nøglerne til familiens vinkælder. Her laver de den bløde og charmerende champagnestil, som deres forældre har fremelsket gennem hele deres arbejdsliv – og ovre i deres eget Louis de Chatet-brand, laver de et lille oplag af prestige-champagner i en egen kompromisløs champagnestil. Deres motto er: ”Obsérver vinen, og bland dig kun, hvis det er påkrævet”. Begge champagner er enkeltmarkvine. Navnet Louis er såmænd til ære for tidligere celebre franske konger, og Chatet er navnet på familiens ældste vinmark, der blev beplantet i 1969. Så er niveauet ligesom lagt. Jerome har ansvaret for familiens vinmarker, Lionel står for arbejdet i vinmarkerne og Laurent står for administrationen. Med hver sin veldefinerede rolle giver Launay-brødrene champagne-huset en fast defineret form: Èn for alle – og alle for én!