• Home
  • Webshop
  • Champagnehus
  • Juli 2022 – Mont Hauban 2009

Hvorfor er de Limited?

Limited-flaskerne i denne måneds juli-kasse giver en fantastisk mulighed for at smage to årgange op imod hinanden: Samme vinhus, Samme producent, samme marker, begge har de ligget i mere end 10 år i den mørke vinkælder, og begge er de Brut Nature = uden tilsat sukker!
 

Om champagnen

Champagne Mont-Hauban, Zero Dosage 2009

Har ligget 12 år I kældrene
Druesammensætning:
33% Chardonnay, 33% Pinot Noir, 33% Meunier

Duft / Smag: En dyb duft og smag med nuancer af kvæde og abrikoser, underskov og kandiseret frugt bølger op af glasset, efterfulgt af lækker røg, noget ristet, chokolade, anis, menthol og en flintet mineralitet. Wauw!

Passer godt til: Smørristet toast med flødestuvede sommerkantareller, andeterrine, Svamperisotto med ristede andebrysttern eller en god fettuccine med ristet chorizo, timian og fløde.

Sødmegrad: 0 gram / Liter

Om champagnehuset

Champagne Mont-Hauban                                                                

Bare rolig – du ser ikke dobbelt! Der er nemlig to M’er oveni hinanden på etiketten – og det er helt med vilje. Historien er, at vinbønderne i de to nabobyer Monthelon og Morangis i de forhutlede år under og efter anden verdenskrig var små, få og fattige! Men de ville ikke kaste håndklædet i ringen, og det lykkedes dem i 1947 at slå pjalterne sammen, og skabe et lille uafhængigt landsby kooperativ, Champagne Mont-Hauban, Syd for Epernay. Selv om årene er gået, det gode omdømme har bidt sig fast langt ud over Épernay og generationer er fulgt i fodsporene af de fædrene pionerer, så står familierne stadig sammen og afviser de tilbud om opkøb, som de indimellem får fra de store champagneproducenter. For de har blændende gode og sunde vinmarker, rummelige kældre, hvor champagnerne kan lagre lige så mange år som det tager at opnå deres fulde potentiale og masser af passioneret nævekraft.

Der er kun 400 flasker tilbage af årgangene 2009 og 2010 – og dem har vi taget hjem. Glæd jer til en vidunderlig etiket, den er velourblød og unik med dobbelt-M og det hele. Her er alle sanser på spil.