Hvorfor er de Limited?

Jérôme er 4. champagne-generation i Trudon-familien, og efter mange år i kældrene hos det velrenommerede champagnehus Roederer/Cristal, flyttede han for 10 år siden tilbage til familiens vingård i Festigny – nu med sin kone, Hélène under armen.
 

Om champagnen

Dyade NV
Druesammensætning: 50% Pinot Noir, 50% Chardonnay

Duft/smag: Uhm, saftig citrus, mandler, ristet toast, tørrede abrikoser og et lille behageligt svirp af brunet smør og ingefær i eftersmagen. Den er herlig cremet og på samme tid forfriskende med vedvarende bobler.

Passer godt til: Asiatiske retter, f.eks. laks med lidt ingefær i saucen, rejer med et drys sesam. Svinekød med abrikoskompot. Også dejlig til de bløde og de tørre oste.

Sukkerindhold: 7 gram /liter 

Om champagnehuset

Champagne Trudon
Vi har haft Jérôme Trudons champagner før i Champagnekassen (august 2020), hvor vi blev så begejstrede, at vi straks gik i gang med at lirke hans champagnedør lidt mere op, for at få fingre i to af hans mange-gange-guld-præmierede champagner, som han laver i små forkælede oplag: ”Dyade” og ”Magnificence”.

Jérôme er 4. champagne-generation i Trudon-familien, og efter mange år i kældrene hos det velrenommerede champagnehus Roederer/Cristal, flyttede han for 10 år siden tilbage til familiens vingård i Festigny – nu med sin kone, Hélène under armen.

Som uddannet ønolog var han klædt godt på til at kaste sig all-in i at producere champagner, han brænder for. Med solid nytænkning og lutter forkælelse af vinplanter og druer i både marker og kældre, går Jérôme sine egne veje for at finde præcis den champagnestil, der giver mest mening for ham. Han har i allerhøjeste grad sat sig eget ”magnifique” aftryk på Trudon-husets champagner, hvor han meget bevidst arbejder med alle tre champagnedruer: Pinot Noir, Chardonnay og Meunier. Mosten fra de forskellige druer gærer i hvert sit egefad. Fadene er ikke nye, men har alle tidligere været brugt til almindelig hvidvinsfremstilling, og dermed ”afdunstet” fra den barske træsmag, som man ikke ønsker i sin champagne. Egefadene anvendes udelukkende for, at vinene kan ”ånde”, mens de modner, og over tid udvikle en attraktiv og afbalanceret rundhed, samtidig med at vinens saftige friskhed selvfølgelig fortsat skal være der.

I denne Limited Box får du 2 champagner, som hver for sig udtrykker Jérômes inderste champagnepassion: ”Dyade” er champagnen, hvor både flaskens indhold og etikette levendegør Jérômes sans for champagnekunst: Den topsensuelle blomst er præget i etiketten, hvilket du mærker, ved at lade fingerspidserne glide ned over den. Fra første sekund, du har flasken i hånden, kalder den på at blive åbnet og oplevet. Med de bare 4.000 årlige flasker, kan man godt sige, at Jérôme har stået vagt om hver eneste oplevelsesrige boble.

”Magnificience” (oversat: pragt) er med sine begrænsede xxx årlige flasker den anden af Jérômes darlings. Med vinhøst fra de mindre marker forskellige steder omkring vingården i Festigny blender Jérôme sine færdiggærede vine, fra flere år og forskellige marker, så de tilsammen udtrykker præcis det ”terroir”, han er en del af. ”Magnificience” er selveste kvintessen af hans vinmarker!

Nu er så begge disse ”forkælede” champagner på vej lige ned i dine smukke champagneglas!