Hvorfor elsker vi dem?

Amélina står med sin karakteristiske fadlagring exceptionelt frem – og er for nylig præmieret med guld på den internationale konkurrence i Frankfurt.

Om champagnen

Der produceres kun 1700 flasker årligt

Druesammensætning:    70% Chardonnay, 30% Pinot Noir

Duft / Smag: Intens duft af markblomster og krokant, mandariner og kumquats, mango, citronskal, diskret honning, vanilje og ristede fadnoter – og så har den en blød, rigelig og omfavnende mousse.

Passer godt til: Vildtgryde med tyttebær og pommes dauphine, dybstegte crispy tempurarejer, dybstegte grøntsager i beignetdej, dybstegt mozzarella, salade nicoise, æg og skaldyr, sushimi med fintsnittet lynstegt tun.

Sukkerindhold: 6 gram/liter

Om champagnehuset

Champagne Faucheron Gavroy

Adonis Faucheron og Amélina Gavroy er nok Champagnes mest fejrede og præmierede bedsteforældre.

Adonis knoklede i vinmarkerne i Verzenay med sin allerbedste ven – en hest. Amélina dyrkede, kun med hjælp fra sin datter, de tre hektar hun havde arvet. Under 2. verdenskrig byttede hun champagne med amerikanske troppers faldskærme, som hun syede om til kjoler til datteren. Det her er bedstemor og bedstefar-power big time. I dag ærer champagneægteparret Benoit og Cathy de to gamle ved at producere nogle af de bedste champagner, vi har smagt, og med bedsteforældrenes navne på etiketterne. Benoit og Cathy har i 25 år arbejdet tæt sammen, i de 28 marker, i kælderen, på kontoret og på messer. Børnene, Antoine og Valentine, er nyslåede studenter, men hjælper selvfølgelig til på vingården i alle ferier og til høst. Cathy siger, at der heldigvis er supergode chancer for, at børnene vælger at være 5. vin-generation.

Det lille hus har kun 4,5 hektar vinmarker – til gengæld er de tre af disse Grand Cru i blandt andet landsbyerne Verzenay og Verzy. Dét kan de takke deres fremsynede bedsteforældre for, da de helt tilbage fra 1889 af fik skabt fundamentet til det lille uafhængige familiedynasti. Huset producerer 20.000 flasker årligt. Heraf er de 1700 buttede flasker til ære for Amélina. Amélina står med sin karakteristiske fadlagring exceptionelt frem – og er for nylig præmieret med guld på den internationale konkurrence i Frankfurt.