Michael anbefaler: “Den her champagne, uden nogen tilsat sukker, bevarer den oprindelige intensitet og friskhed fra alluvial-kalksten terroir – vild flaske”
Om champagnen
Høst år: 2018
Produktion: Der produceres 2000 om året
Lagringsperiode: 4 år
Vinificeringen og lagringen på fin bærme finder sted ved 50% i træfade (220L til 600L) i hele 10 måneder efter alkoholisk gæring,
hvilket giver fylde og glathed til vinen.
Hertil kommer komplekse aromaer fra mikro-iltning.
En lagringsperiode på mindst 4 år, hvor flaskerne stables vandret, giver en rig aroma og en dejlig dvælende smag.
Om champagnehuset
Midt i Vallée de la Marne, i landsbyen Charly-sur-Marne, finder vi det familieejede hus Champagne Drémont-Marroy.
Historien begyndte i 1955 med den allerførste flaske, og i dag er det fjerde generation – søskendeparret Jean-Rémi og Mélanie Drémont – der fører arven videre.
Huset råder over 7,5 hektar økologisk certificerede vinmarker, hvor Pinot Meunier, Pinot Noir og Chardonnay dyrkes med dyb respekt for naturen.
Her arbejdes der nænsomt og traditionelt: med håndkraft, med heste i marken og med metoder, der fremmer biodiversitet og lader terroiret tale frit.
Produktionen er beskeden – blot 35.000 flasker om året, hvoraf kun 10 % bærer husets eget navn. Til gengæld er vinene kompromisløse.
Kun druernes første pres bruges, gæringen sker naturligt, malolaktisk gæring undgås, og flaskerne får lang tid i kælderen, så de kan udvikle dybde og karakter.
Cuvéerne Le Triau, La Lierie, Noir de Méandre og Les Rosiers afspejler husets filosofi: autenticitet, enkelhed, glæde – og terroir i sin reneste form.