Friske mandariner, bergamot, flintet mineralitet og havtorn.
Den har en smuk gylden farve og en umiddelbar duft af pink grape, lime, kandiserede citroner og appelsiner.
Passer godt til: Østers, kammuslinger, gravad laks og sashimi. Jordskokkesuppe. Ovnbagt laks med flødekartofler og aspargesbroccoli. Der må gerne være både noget salt og noget cremet i retter til denne Extra Brut.
Champagne Collery
Direktøren Romain Levecque har siden 2014 haft alle “ti fingre i bolledejen”. Altså på den måde at forstå, at han elsker at være med i hver eneste detalje i vinfremstillingen hos Champagne Collery, hvor han har en mening og en passion for det hele, samtidig med at han er en respekteret og afholdt sparringspartner for kældermesteren Julien Lefevre. Romain arbejder dag og nat for at blive endnu bedre til champagneproduktion, for ulig andre champagne-producenter er han slet ikke skolet til det. Hans forældre var ikke indenfor champagne – uanset, at familien boede i Reims. Til gengæld er Romains hustru vokset op i en selvstændig champagnefamilie – og det er på grund af hendes familie, at Romain lærte alt om, hvad det ville indebære, at gå ind og løfte det hæderkronede champagnehus, Collery i Grand Cru Aÿ. Siden 1893 har Collery udviklet champagner af meget høj kvalitet. Det er dog mange år siden, at Collery-familien selv har været inde over produktionen – og den sidste på familiestamtræet, nevøen Nicolas Collery, bor med sin familie i Singapore. Da Nicolas smagte de topmoderne champagner på et besøg i det smukke domicil, var han solgt til stanglakrids. Han startede en import af Collery champagnerne i Singapore. I Frankrig er Romain måske endnu mere stolt over, at smagen er så meget i top, at den gamle familie ønsker at bruge den som deres ”visitkort” ude i verden.
”Jeg har en dyb respekt og forståelse for både vindyrkningen og for firmaet, der opkøber druer fra de bedste vinbønder. De enkelte vingårde skal afspejle deres unikke terroir, deres stil, deres historie. Som ”negociant” skal vi kunne kunsten at blende og definere stilen i vores champagnehus. Sådan blev champagne skabt, og vi skal være vogteren af denne arv, respektere den ved at perfektionere den med den nye teknik, ny læring og konstant udviklende smag hos vores forbrugere”, siger Romain.
Romain svarer prompte, da vi spørger ham om, hvorfor vi skal elske netop Collery-champagnerne?
”Fordi alle kan lide dem. Jeg mener, vi kender vores vine, vi drikker dem ret ofte (for ikke at sige ret tit), men vi bliver ikke trætte af dem. Det er som om, at hver gang vi drikker et glas, bliver vi overrasket over, hvor gode de er, hvor meget vi nyder og er glade for at drikke dem,” fortæller Romain.