På grund af lang aldring er denne Blanc de Noirs fuld af kraft og rigdom. Inden andengæringen på flaske i 72 måneder har den lagret på 225 liters Burgundy Grand Cru-fade og har dermed opnået mere dybde og struktur.
Masser af røde frugter. En intens næse, frisk og udtryksfuld på samme tid.
Direktøren Romain Levecque har siden 2014 haft alle “ti fingre i bolledejen”. Altså på den måde at forstå, at han elsker at være med i hver eneste detalje i vinfremstillingen hos Champagne Collery, hvor han har en mening og en passion for det hele, samtidig med at han er en respekteret og afholdt sparringspartner for kældermesteren Julien Lefevre. Romain arbejder dag og nat for at blive endnu bedre til champagneproduktion, for ulig andre champagne-producenter er han slet ikke skolet til det. Hans forældre var ikke indenfor champagne – uanset, at familien boede i Reims. Til gengæld er Romains hustru vokset op i en selvstændig champagnefamilie – og det er på grund af hendes familie, at Romain lærte alt om, hvad det ville indebære, at gå ind og løfte det hæderkronede champagnehus, Collery i Grand Cru Aÿ. Siden 1893 har Collery udviklet champagner af meget høj kvalitet. Det er dog mange år siden, at Collery-familien selv har været inde over produktionen – og den sidste på familiestamtræet, nevøen Nicolas Collery, bor med sin familie i Singapore. Da Nicolas smagte de topmoderne champagner på et besøg i det smukke domicil, var han solgt til stanglakrids. Han startede en import af Collery champagnerne i Singapore. I Frankrig er Romain måske endnu mere stolt over, at smagen er så meget i top, at den gamle familie ønsker at bruge den som deres ”visitkort” ude i verden.