• Home
  • Webshop
  • Champagnehus
  • August 2022 – Del’Oz Art (2009)

Hvorfor er de Limited?

Champagnehusets navn kan nok få slået krøller på din tunge – men det bliver lettere efter et par glas. Og så er begge champagner perfekte ledsagere til dine hedeste gastrodrømme – perfekt afkølede og serveret i store tulipanglas
 

Om champagnen

Smuk familie-champagnelabel fra ”gamle” dage. Degorgeret marts 2020.

Druesammensætning: 50% Meunier, 50% Chardonnay

Duft/smag:  Den gyldne farve vidner om modenhed og koncentration. Dette følges op af en aromatisk duft af æbler, modne mirabelleblommer, akaciehonning og sarte noter af limeblomster. Når temperaturen stiger i glasset opleves honningkager, anis og en meget lille antydning af ingefær. Den frugtige kompleksitet fortsætter i en frisk og lækker lang eftersmag.

Passer godt til: Asiatiske retter med svinekød og ingefær, rotisseri kylling med middelhavsurter, grillede grøntsager som squash, auberginer og gulerødder – og stegte svampe, pasta med hakket lam i kødsaucen, antipasti, sushi, salade chevre chaud.

Sukkerindhold: Maks. 6 g/liter

Om champagnehuset

Hvorfor købe champagne, når man selv kan lave den i sin baghave? Sådan tænkte mange mindre vinbønder i Champagne gennem mange hundrede år – her blev en lille jordlod hurtigt til en mulighed for at producere til eget forbrug. Således også familien Del’Hozanne-Guigorat,

der siden 1928 og nu i niende generation, laver champagne på deres efterhånden 8,6 ha vinmarker i Vincelles og Verneuil i Marnedalen. Mor Lise David har stået for driften siden 1982, og hun har i de senere år målrettet omlagt vinmarkerne til økologi. Sønnen Swann og hustruen Déborah vendte hjem til det fædrene gods, der har været i familiens eje siden 1600-tallet, og bidrager med nye kræfter. Den unge par besluttede nemlig at droppe deres karrierer, solgte deres hus og flyttede hjem til Rue de Verdun. Om de kunne lave champagne? Næh – men begge er gået all in med benhård skoling med vinstudier, eksaminer, masser af praktisk arbejde i markerne og kældrene – og selvfølgelig med overlevering af godsets knowhow gennem årtier. For fire år siden blev godset registret som uafhængig producent, RM, Récoltant Manipulent.

”Her i starten producerer vi bare 10.000-12.000 flasker om året, men efterhånden som vi får omlagt stadig flere plots til økologi, stiger vi til 30.000 årlige flasker i løbet af de næste 3-5 år,” siger Swann. Langt det meste er Meunier, men familien har også en mindre andel Chardonnay, Pinot Noir og endda Pinot Gris. Swann eksperimenterer gerne med fadlagring af den generøse og frugtige Meunier-drue – først i 6 måneder, men også i 14 måneder – hvilket udvikler den til at være helt usædvanlig, ædel og kompleks. ”Frisk og raffineret – det er selve resultatet af vores terroir,” siger Swann superstolt.

Det svære champagnenavn står for ”Del” som er en del af Lises familienavn, ”Oz” er måleenheden og ”Art” står for kunst. Del’Oz Art, Voila.