Hvorfor elsker vi den?

Denne champagne er helt tilbage fra høsten i 2006. Den har altså ligget i 15 år, og er nu som fuldmoden, fyldig og en sjældent udtryksfuld champagne, klar til at give dig en helt særlig oplevelse

Om champagnen

Champagne Arnaud Beaufort & Fils, PC, Millésime 2006

Druesammensætning: 100% Chardonnay

Duft/smag: Gylden og dyb i farven åbner den op i duft af frisk citrus – helt klassisk for en vellykket moden Chardonnay. Frugtkompot, kirsebær, ristet toast, tørret frugt og honning. Afslutningen er fløjlsblød, kalket og mineralsk.

Passer godt til: Det her er en 100% gastro-ledsager. Nyd den til kylling, oksefilet, kalvesteg meget gerne med noget frugtkompot og svampe i tilbehøret. Cremede oste med en moden, nødet note som for eksempel: Epoisses, Soumaintrain, Maroilles eller Pont l’évêque.

Sukkerindhold: 4 g/liter

Om champagnehuset

Champagne Arnaud Beaufort & Fils

Arnaud Beaufort bruger gerne enhver lejlighed til at gøre opmærksom på, at ”Beaufort” er det ældste familienavn i den landsby, hans champagnehus ligger i. Landsbyen Trépail, på den sydøstlige skråning af Montagne de Reims, har faktisk haft en Beaufort-familie boende siden 1591. Så vi forstår sørme godt, hvorfor Arnaud er stolt over sine aner. Selv er han sjette generation champagnebonde med 5,6 hektar Premier Cru vinmarker fulde af Chardonnay vinplanter og en anelse Pinot Noir.

Vinhusets oprindelige ophav, Claude, er slettet fra etiketterne og visitkortene. Arnaud Beaufort er nemlig ved at være i mål med en 100% mere bæredygtig vinproduktion, og så er det på sin plads at vise flaget. ”Det er helt naturligt for vores familie at have en bæredygtig vinproduktion – også selv om jeg må indrømme, at det har været noget af en rejse.” Meget er ændret i de sidste år, men faderens champagne-filosofi med at lade vintage-champagnerne udvikle sig minimum 8 år i de kølige champagne-kældre, har han overtaget ubetinget. Denne måneds Limited vintage-champagne er endda helt tilbage fra høsten i 2006. Den har altså ligget i 15 år, og er nu som fuldmoden, fyldig og en sjældent udtryksfuld champagne, klar til at give dig en helt særlig oplevelse. Arnaud foreslår, at den udtrykker sig allerbedst, når den nydes af de største tulipanformede champagneglas, du kan opstøve.