• Home
  • Webshop
  • December 2023 – Joannes-Lioté – 2018

Om champagnehuset

Champagne Joannes-Lioté er foreningen af to store dygtige familier af vinbønder. I 1929 producerede Robert Lioté sine første årgange, og på samme tid producerede Emile Joannes sin egen champagne. Som mange andre champagnehuse begyndte det hele her også med et ægteskab mellem to champagnefamilier – Joannes og Lioté. Champagnehuset blev senere udvidet med 2 anerkendte og historiske vinmarker, Damerys crus og Fleury-la-rivière, som også er beliggende i den lille populære vinregion i Marne-dalen. Det er 4. generation, Jeremie og Maxime, der i dag driver huset.

Alle deres champagner, bortset fra vintage (årgangs) champagnerne, lagres på egetræsfade. Det har de gjort siden 1929 og til nu. Vinificering og lagring på fadene giver champagnen en langsom oxidation (iltning) og særlige aromaer, som definerer deres stil og dermed deres champagner. Størstedelen af ​​druesorterne i markerne er Pinot Meunier, som repræsenterer 70 % af deres vinstokke. Dette giver dem mulighed for at producere mere frugtige champagner med en ualmindelig smuk rundhed.

Rosé champagnen i kassen denne måned har en særlig historie.

Helt i starten producerede Lioté familien udelukkende rødvine. I dag videreføres deres traditionelle teknikker under produktionen af ​​deres egen rødvin, som så bliver brugt i den fantastiske roséchampagne, du får mulighed for at smage her. På billedet smager Jeremie og Michael på rødvinen.

“Hvordan skiller I jer ud?”, spurgte vi Jeremie: “Da vi var bekymrede for økosystemet i markerne og dermed i den vin, vi producerede, stoppede vi brugen af ​​insekticider for mere end 40 år siden. Vi lod naturligt græs vokse mellem vinstokkene og ophørte derfor med at bruge kemiske ukrudtsmidler i vores vinmarker.

Det betyder, at alle vores champagner er HVE-mærket (High Environmental Value). og det er vi meget stolte af.

Om champagnen:

Vintage 2018

Druesammensætning: 70% Chardonnay, 30% Pinot Noir

Duft/smag: Pære, abrikos og frisk gult æble i næsen. På paletten fornemmer du limeblomst, mango og vilde bær. Champagnen er frugtig og bitter på den lækreste måde – høj syre og lang eftersmag. En vild årgang 2018.

Drik den til: Blinis med caviar, crustader med jomfruhummer, ristede rugbrødshapsere med hønsesalat eller cougeres med emmentaler.

Sukkerindhold: 6 gram pr. liter

Der produceres 6000 flasker årligt