Michael anbefaler: “Guldmedalje, AWC Vienna Wine Challenge 2018. Kombinationen af tørhed, dybde og kompleksitet gør Vollereaux Brut Nature til et fremragende valg for dem, der søger en autentisk og karakterfuld champagneoplevelse.”
Om champagnen
Vollereaux Brut Nature er en særlig champagne, der skiller sig ud på flere måder:
Guldmedalje: AWC Vienna Wine Challenge 2018
Duft/smag: Æbler og citrus, modne peberfrugter. Aromatisk gul citrusskal, rød grapefrugt og appelsin. Den er indbydende og forfriskende. Afbalanceret, harmonisk og med finesse. Behagelig mineralsk afslutning.
Renhed uden tilsat sukker: Som en Brut Nature indeholder denne champagne ingen tilsat sukker, hvilket giver en tør og autentisk smagsoplevelse, hvor druernes naturlige karakter træder tydeligt frem.
Blanc de Noirs: Fremstillet udelukkende af Pinot Noir-druer, hvilket tilfører dybde og kompleksitet til smagen.
Lang lagring: Modner i fire år i husets kældre, hvilket bidrager til dens dybde og kompleksitet.
Denne kombination af tørhed, dybde og kompleksitet gør Vollereaux Brut Nature til et fremragende valg for dem, der søger en autentisk og karakterfuld champagneoplevelse.
Om champagnehuset
Det er 20-årige Camille, der som 7. generation kommer til at overtage den 100 år gamle champagnevingård efter sin far, Franck og mor, Hélène. Passionen har hun, men først skal hun ud i verden for at lære – altså først ud – så hjem. Til ansvaret, økonomien og familiestoltheden.
Kvinderne har altid været vigtige på Vollereaux-vingården – ikke mindst under 2. verdenskrig, hvor de var ladt alene tilbage og måtte tage over i både markerne og i kældrene. Men det er første gang, at en Vollereaux-kvinde overtager ansvaret for vinfremstillingen. Det giver bare så god mening i familien, at det er Camille, som overtager stafetten, for som de siger, så er fremtiden i vinverdenen kvindernes.
Indtil den dag kommer, så styrer forældrene, mens onkel Jean-Marie tager sig af deres vigtige vingård i Sezanne. Mange andre familiemedlemmer har arvet, og driver derfor egne vinmarker i regionen – og videresælger druerne til Vollereaux.
”At arbejde sammen som en familie er ikke altid let. Men vi har altid kunnet holde sammen. Udelukkende derfor er vi i dag en af de største uafhængige og familieejede vingårde. Tænk bare, at vi efter 100 år stadig kan overlevere metoder, visioner og teknik fra generation til generation. Det er en kæmpe gave,” siger Franck Vollereaux.
For ham handler det om, at Vollereaux-champagnerne får os til at mødes og nyde. ”Mange champagne-vingårde af vores størrelse ønsker at være “Haute Couture”, men vi promoverer meget hellere “Casual Chic Style”.
Vollereaux ejer 40 hektarer, hvoraf de 6 er Premier Cru – fordelt over 13, producerer 400.000 flasker på vingården i Premier Cru Pierry og leverer champagne til 45 lande. Det er stort – men familien har en personlig vin-stolthed, der kan smages i de friske og lækre champagner.