Michael anbefaler: “Fordi begge rosé-champagner i denne box er ganske særlige – og fordi de her to flasker fortjener en masse opmærksomhed pga. de vilde priser, de har vundet”.
Om champagnerne
Collery, Grand Cru, Rosé
The Champagne Masters 2023 (The Drink Business UK): Sølvmedalje
Gilbert et Gaillard 2023 (France & international): Guldmedalje
Druesammensætning: 89 % Pinot Noir (15% Grand Cru rødvin), 11 % Chardonnay
Duft/smag: Duft af citrus, morelkirsebær og mirabelleblomme. Spændende noter af hindbær og roser.
Sukkerindhold: 6 g/liter
Vollereaux, Rosé de Saignée Brut
93 points i Wine & Spirits Magazine (Top 100 champagner i 2019 og 2020)
91 points i Wine Spectator Magazine
Flere guldmedaljer
Druesammensætning: 100 % Pinot Noir
Duft/smag: I glasset er den smukt hindbærfarvet med aromaer af modne jordbær og hindbær. Giv den lidt luft i glasset og der tilføjes noter af brioche og wienerbrød, frisk citrus og vanilje. Den har en virkelig livlig og lang mineralsk afslutning.
Passer godt til: Som de fleste roséchampagner passer den godt til mad. Drik den til en hyggestund med tapas og antipasti, skaldyr som blåmuslinger, venusmuslinger og kammuslinger. Eller gør som franskmændene – drik den til vidunderlige florlette macarons.
Sukkerindhold: 10 g/liter
Om champagnehusene
Collery:
Champagne Collery holder til i Aÿ – i hjertet af Champagnes Grand Cru-marker.
Huset blev grundlagt i 1893 og har siden været tæt forbundet med områdets stærkeste terroir – de stejle skråninger, hvor Pinot Noir og Chardonnay finder deres mest udtryksfulde form.
Collery arbejder kompromisløst med kvalitet og terroir. Kun druer fra Grand Cru-marker indgår i vinene,
og fokus ligger på at skabe champagner, der både er intense og elegante.
Huset kombinerer moderne vinifikation med respekt for tradition: lang lagring i kælderen,
stor andel reservevine og præcise blends, der fremhæver dybde og finesse.
Stilen hos Collery er kraftfuld, men altid balanceret – champagner med struktur, fylde og et klart aftryk af Aÿ.
Det er champagne for dem, der søger renhed, karakter og en oplevelse af, hvad Grand Cru i Champagne virkelig kan levere.
Vi er så stolte over at have de her champagner i sortimentet, og de er en fast del af de champagnesmagninger, vi holder.
Simpelthen fordi de altid er “en sikker vinder” blandt vores kunder.
Vollereaux:
Det er den unge Camille, der som 7. generation kommer til at overtage den 100 år gamle champagnegård efter sin far, Franck og mor, Hélène. Passionen har hun, men først skal hun ud i verden for at få erfaring – altså først ud – så hjem. Til ansvaret, økonomien og familiestoltheden.
Kvinderne har altid været vigtige – ikke mindst under 2. verdenskrig, hvor de var ladt alene tilbage og måtte tage over i både markerne og i kældrene. Men det er første gang, at en Vollereaux-kvinde overtager ansvaret for vinfremstillingen. Det giver bare så god mening i familien, at det er Camille, som overtager stafetten, for som de siger, så er fremtiden i vinverdenen kvindernes.
Indtil den dag kommer, så styrer forældrene, mens onkel Jean-Marie tager sig af deres vigtige champagnehus i Sezanne. Mange andre familiemedlemmer har arvet, og driver derfor egne vinmarker i regionen – og videresælger druerne til Vollereaux.
“At arbejde sammen som en familie er ikke altid let. Men vi har altid kunnet holde sammen. Udelukkende derfor er vi i dag en af de største uafhængige og familieejede champagnehuse. Tænk bare, at vi efter 100 år stadig kan overlevere metoder, visioner og teknik fra generation til generation. Det er en kæmpe gave,” siger Franck Vollereaux.
For ham handler det om, at Vollereaux-champagnerne får os til at mødes og nyde. “Mange champagnehuse af vores størrelse ønsker at være ‘Haute Couture’, men vi promoverer meget hellere ‘Casual Chic Style’.”
Vollereaux ejer 40 hektar, hvoraf de 6 er Premier Cru. De producerer 400.000 flasker i Premier Cru landsbyen Pierry og leverer champagne til 45 lande. Det er stort – men familien har en personlig champagne-stolthed, der kan smages i de fantastiske champagner.
