Michael anbefaler: “Det her er ægte kærlighed på flaske – og vi har endnu ikke mødt nogen, der ikke er vildt forelskede i den her rosé.”
Om champagnen
Druerne i denne cuvée champagne er fra Bedstefarens mark – så champagnen er fra druer der har vokset på 60 år gamle vinstokke.
Det her er Casters Liebarts “top af kransekagen” – for nu at sige det på dansk.
I munden er den enormt elegant og fuld af finesse – masser af frugtige røde bær.
Tørrede duftfulde hvide blomster og et snert af brændte mandler.
Om champagnehuset
Vi er fuldstændig smaskforelskede i Cécile og David Casters personligheder og champagner. Så nemt kan det siges.
Det her er en smuk familie-fortælling, der begynder tilbage i Damery i 1857, da vinbonden Eugène Cadel beslutter at producere champagne i eget navn.
Eugène fik en datter og senere også en svigersøn, piloten René Filaine, som i 1900 rejste rundt i hele Frankrig for at hjælpe til med at sælge svigerfars champagner.
Filaine deltog i 1. verdenskrig – Cécile og David Casters har flotte billeder af ham ved hans lille fly og hans imponerende moustache, som de stolt viser frem.
Endelig i 1944 kom familienavnet ”Casters” ind på banen.
Datteren Marguerite Filaine blev gift med Louis Casters, der var kommet fra Belgien med sin familie i 1920’erne.
Nu var Casters navnet så på plads.
I 1969 giftede Vincent Casters sig med Liliane Liébart, der selv kom fra en 100 år gammel vinfamilie.
De overtog godset og skabte Casters Liébart-brandet.
Dermed var banen kridtet for at deres søn, David Casters og hans hustru Cécile, som bringer vinmarker med fra sin egen 120 år gammel vinfamilie i Saint Martin d’Ablois, ind i ægteskabet, så de sammen kunne overtage bedriften på i alt 11 hektar marker i Damery.
Champagnehuset er HVE-certificeret – certificeringen der bekræfter, at de dyrker champagne med respekt for miljøet.
De har kæmpe fokus på biodiversitet og bæredygtige dyrkningsprincipper.
Vi elsker alt ved det!
