Om champagnehuset

Mignon betyder lille og nuttet på fransk, men augustflaskerne er ingen af delene. Tværtimod. I spændet mellem tradition og knowhow kan du i denne måned lade dig rive med af fortællingen om den enestående historie om Huset Mignon-Boulard. Gennem de her vilde champagner vil du opdage en verden, hvor innovation rimer på passion.

DANIEL MIGNON & MONIQUE BOULARD grundlagde i fællesskab Huset Mignon-Boulard i 1970erne. Som pionerer inden for champagneproduktion, engagerede de sig tidligt i integreret vinavl og banede vejen for fremtidige generationer – og i særdeleshed for deres søn Cyril.

Sønnen Cyril er laboratorietekniker – en født kemiker men med en håndværkers tilgang. Han er meget optaget af produktion – og var han ikke blevet vinmager, så var han blevet bager. Han er vild med at udarbejde komplekse diagrammer, manuelt arbejde og præcisionsopgaver.

Han indrømmer, at han er blottet for retningssans, undtagen når det gælder vine og terroir, hvor han ved præcis, hvor han er på vej hen. Cyril taler passioneret, gerne og længe om sine talrige eksperimenter.

Svigerdatteren Estelle deler sin mands metaforiske laboratorium og bidrager med sine analytiske og observante evner. Hun undersøger alt fra alle vinkler for at forstå processer og fremstilling. Som tidligere designer har hun et internationalt udsyn og flair for planlægning. Hendes naturlige nysgerrighed driver hende til at finde det, der befinder sig under overfladen. Intet går hendes skarpe øje forbi, og det passer perfekt til Cyrils tekniske krav.

Det her hus er særligt – champagnerne ligeså. GLÆD DIG.

Om champagnen:

Druesammensætning: 100 % Meunier

Duft: Moden rød og gul æble, dragefrugt, mandarin, citron, vilde jordbær og abrikos.

Smag: Masser af vilde jordbær, rød og gul moden æble, abrikosmarmelade og honning. En dejlig 100 % Meunier-champagne, der kommer med meget andet, end man ville forvente af druen.

Drik den til: ”Bare fordi”- eller med en salat med ristede nødder, jordbær og en let honning-vinaigrette. Stegt kulmule med porre og sensommer-grønt.

Sukkerindhold: 6,4 gram pr. liter