• Home
  • Webshop
  • Juni 2024 – A. Chauvet – Blanc de Blancs

Om champagnehuset

Øst for Épernay, i det ret så kendte champagneområde Montagne de Reims, ligger den lille by Tours-Sur-Marne. Her har champagnehuset A. Chauvet ligget og produceret champagner siden 1848.

De råder over fem enestående terroirs, alle placeret i de mest prestigefyldte områder i Champagne. Syv parceller beplantet med udelukkende Pinot Noir og Chardonnay ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Vi elsker alt ved det her hus – og Jacques, der driver huset i dag, har fortalt os den her særlige historie:

“I slutningen af ​​90’erne ønskede en anerkendt champagne-anmelder at skrive en bog om Champagne. Vores champagnehus blev udvalgt blandt mange andre. Anmelderen havde et meget stramt program, maksimalt 15 minutter pr. producent, inklusive smagning.

Min mormor, Jeannine Paillard Chauvet, bød ham velkommen.

Hun startede med at invitere ham ind for at se pressen og kældrene, hvilket tog en time. Hun var en elegant ældre kvinde, som anmelderen ikke turde afvise.

Da han endelig skulle smage på champagnerne, bad han som det første om en spytspand. Svaret fra min mormor kom prompte: “Jeg laver champagne til at DRIKKE – ikke til at SPYTTE UD”.

Efter at have smagt vores 3 cuvéer – og naturligvis drukket det hele op, skrev han et afsnit om vores hus.

Dette afsnit bestod af 3 linjer om vores cuvée og et langt afsnit om, hvor vidunderlig min mormor var.

Sætningen, “Jeg laver champagne til at DRIKKE – ikke til at SPYTTE UD”, har været berømt lige siden.”

Om champagnen:

Druesammensætning: 100% Chardonnay

Duft/smag: På næsen fornemmer man pære, citron, kalk, limeblomst og honning.

På paletten kommer der pære, toffi, mild abrikosmarmelade, smuttede mandler og sød grape.

En virkelig behagelig champagne der er i god balance og perfekt til “bare fordi” eller aperitif.

Drik den til: Den kan sagtens drikkes til sommerfrikassé med kylling og friske urter.

Stegte grønne asparges med fjordrejer eller en klassisk moule frites.

Sukkerindhold: 6 gram pr. liter