Valentines Surprise

Hvordan laver man rosé champagne?

Rosé champagne er en sofistikeret og smagfuld variation af den klassiske champagne, og det kræver både præcision og ekspertise at lave de her champagner. Der findes to primære metoder til at fremstille rosé champagne: blandingsmetoden (assemblage) og maceration (saignée).

1. Blandingsmetoden (Assemblage) – den mest anvendte metode

Den mest almindelige metode til at lave rosé champagne er ved at blande en lille mængde rødvin med den hvide vin, før andengæring på flaske finder sted.

2. Macerationsmetoden (Saignée) 

Saignée-metoden, som betyder “blødning” på fransk, involverer en kortvarig maceration af drueskallerne for at udvinde farve og aromaer, inden gæringen begynder.

Når de blå druer er presset (Pinot Noir eller Pinot Meunier) får de lov til at hvile med deres skaller i 12–48 timer. I denne periode absorberer mosten pigment og smagsstoffer fra skallerne.

Når den ønskede farve og smag er opnået, fjernes skallerne, og gæringen påbegyndes. Som i den traditionelle metode gennemgår vinen en anden gæring på flaske for at udvikle boblerne.

Forskelle i smag og stil

Blandingsmetoden giver en mere ensartet farve og en elegant, frugtig smagsprofil.

Saignée-metoden resulterer i en mere intens farve, dybere aromaer og en kraftigere smag med tydelige noter af røde frugter.

Rosé champagne er ofte mere fyldig end klassisk hvid champagne og egner sig godt til mange retter, fra skaldyr og sushi til and og jordbærbaserede desserter. Uanset hvilken produktionsmetode der anvendes, er rosé champagne en luksuriøs og håndværksmæssig perle, der kombinerer elegance, finesse og kompleksitet.

Sådan åbner du en champagne

Om Dinna & Michael...

Champagne For Alle symboliserer for os muligheden for at gribe alt det gode, når det kommer, men også selv at skabe chancerne. Vi greb chancen og arbejder hårdt hver dag for at folde vores drøm ud. Champagne for Alle er ikke født med en strategi eller en forretningsplan på et skrivebord – vi har udlevet en drøm om at udvide kendskabet til champagne, og så blev det til en virksomhed hen ad vejen – en virksomhed, vi i dag holder fast i, skal drives fra hjertet og gennem passionen – akkurat som det startede.

Author autograph