Remuage

Remuage – stærke håndled og god ryg

Det vilde håndværk

Når champagnen har ligget sin tid og modnet, i lige så mange år som vinhuset ønsker det, skal gærresterne fra andengæringen fjernes fra den klare vin. Med lange arbejdsdage dybt nede under jorden i de kolde, fugtige kældergange – svagt oplyst af blinkende neonrør og støvede elpærer – roteres flaskerne parvis med to hænder, bare lige 1/8 eller 1/4 omgang ad gangen, til højre eller venstre, med bare et kridtmærke på bunden af ​​flasken til at styre efter. I løbet af 4-6 uger står flaskerne lodret og på hovedet, og gærresterne har samlet sig i halsen. Denne ældgamle teknik er kendt som remuage. Når flaskerne er nået ”sur pointes”, er de klar til at blive degorgeret og efterlade vinen i flasken krystalklar.

Ved remuage pr håndkraft drejes en champagneflaske i gennemsnit 25 omgange.

En god ”remueur” kan klare ca. 40.000 flasker om dagen, hvor champagneflaskerne er placeret i A-rammerne af træ, kaldet ”pupitre”.

Man forstår godt, at mange vinproducenter sparer sammen og investerer i en automatisk såkaldt gyropalette. For med en automatiseret remuage kan man dreje 500 flasker på én gang. En gyropalette arbejder 24 timer i døgnet og kan, uden at det går ud over kvaliteten, blive færdig på kun en uge i stedet for seks.

Alligevel er der en del mindre champagnehuse, der holder traditionerne og det arbejdskrævende håndværk i live og gør, som de altid har gjort: de drejer champagneflaskerne manuelt.

Degorgere - svært ord!

Côte des Blancs

Om Dinna & Michael...

Champagne For Alle symboliserer for os muligheden for at gribe alt det gode, når det kommer, men også selv at skabe chancerne. Vi greb chancen og arbejder hårdt hver dag for at folde vores drøm ud. Champagne for Alle er ikke født med en strategi eller en forretningsplan på et skrivebord – vi har udlevet en drøm om at udvide kendskabet til champagne, og så blev det til en virksomhed hen ad vejen – en virksomhed, vi i dag holder fast i, skal drives fra hjertet og gennem passionen – akkurat som det startede.

Author autograph