Parring af champagne og mad

Parring af champagne og mad

Ikke sjældent får vi spørgsmålet, hvordan man bedst parrer mad og champagne.

Vores svar har altid været ret kort og kontant – der ER ikke nogen regler – champagne passer til ALT – prøv dig frem og lad dig hellere overraske.

For kort tid siden så vi et medlem af Champagnekassen spise en makrelmad – og nød champagne til – det er VIDUNDERLIGT – og præcis det, vi vil frem til.

MEN – og der er selvfølgelig et men – herunder følger nogle relativ enkle guidelines, du med fordel kan læne dig op ad.

“Greasy food and champagne – perfect match”. Champagne har en evne til at rense munden og friske op – dybstegte tempura-rejer ELSKER at blive parret med en god kølig champagne – og gerne en ung og frisk en af slagsen. Prøv dig hellere frem med andre dybstegte lækkerier.

En non vintage (ikke årgangs) blanc de blancs champagne er ofte en frisk og mineralsk champagne. En sådan flaske ville vi parre med hvide fisk, lette milde oste, forretter uden FOR meget knald på – og ellers ville vi drikke den “bare fordi” uden tilbehør.

Skal du derimod have en rød bøf – eller en hjemmelavet burger med fritter og trøffelsalt, ville vi derimod kaste os over en lidt tungere champagne – eventuelt en med fadlagring eller en årgangschampagne. Man kunne også være fræk og prøve sig frem med en brut rosé champagne – det ville med garanti ikke skuffe dig.

Sødere retter – desserter eller chokolade –  må du aldrig servere sammen med en brut champagne (de klassiske 6-12 gram sukker). Den skal parres med en champagne med NOGET mere sukker, for ikke at champagnen virker sur. Det er derfor, mange synes, champagnen er sur nytårsaften – fordi de får en brut (tør champagne) til den søde kransekage – det er NO GO.

Her skal der en SØD champagne på bordet.

En dessert med frugt – der ikke er SØD – passer nu også ret godt sammen med rosé champagne.

Spiser du snobrød en smuk sensommerdag – eller har du købt tapas-to-go i din lokale favoritrestaurant – eller har du måske ligefrem kastet dig ud i at lave hjemmelavet pasta med stegt laks – så server en blanc de noirs (hvid vin på mørke druer) eller en god cuvée (første presning af druerne).

Undgå at servere meget krydret og stærk mad sammen med champagnen – men vær heller ikke over-forsigtig.

Kort sagt. Prøv dig frem ❤️

Champagne - de vigtigste punkter

Om Dinna & Michael...

Champagne For Alle symboliserer for os muligheden for at gribe alt det gode, når det kommer, men også selv at skabe chancerne. Vi greb chancen og arbejder hårdt hver dag for at folde vores drøm ud. Champagne for Alle er ikke født med en strategi eller en forretningsplan på et skrivebord – vi har udlevet en drøm om at udvide kendskabet til champagne, og så blev det til en virksomhed hen ad vejen – en virksomhed, vi i dag holder fast i, skal drives fra hjertet og gennem passionen – akkurat som det startede.

Author autograph