rejse til Champagne

At rejse til Champagne

På tur i Champagne? Hvad kan man se?

Når du kører rundt i Champagne, 160 km fra Paris, kommer du mange hundrede år tilbage i historien. Helt tilbage i romernes tid blev der dyrket vin her – og selvfølgelig skal du smage al den fantastiske champagne, du kan opstøve netop her.

Men vidste du, at Champagne er også stedet, hvor hundredevis af katharer blev brændt tilbage i 1200-tallet, at det var et gammelt grevskab med borg på Mont Aimé og underjordiske hemmelige flugtgange?  Den grufulde hunnerkonge Attila fik eftertrykkeligt stoppet sin fremfærd ved Chalon i 451, og sporene fra 1. verdenskrig 1914-1918 i Argonne-skoven i Verdun og Marneer nok historie – men de blodige minder er allemandseje og man kan lære meget mere med de cirka 30 forskellige mindesmærker.

Pierre-Auguste Renoir har malet udsigten over Marne-dalen, men man kan selv tage på tur i de bløde bakker, spise picnic, besøge både kendte og ukendte champagnehuse, dykke ned i vinkældrene. Senere kan I mærke stemningen i domkirken Notre-Dame i Reims, hvor martyren Jeanne d’Arc gjorde det muligt for kong Charles at blive kronet i 1429, og hvor franske konger lod sig krone indtil 1825. Se Marc Chagalls mosaikvinduer, den smilende engel og også i Reims: den romerske triumfbue og besøg Carnegie-biblioteket i gotisk stil.

Måske du vil runde klipperne i Semois-dalen og se resterne af ”Djævlens Slot”, tage til Sedan hvor resterne af Europas største borg står, eller ved selvsyn opleve udsigten fra Mont Malgré-Tout, der bevisligt har inspireret forfattere som George Sand.

Eller tag til den smukke by Troyes for at beundre bindingsværkshusene fra middelalderen, læn hovedet tilbage og studér de smukke palæer med våbenskjolde og gå på kunstmuseum i bispepaladset.

Du kan også tage til Épernay for at gå en promenade ned af den verdensberømte ”Avenue de Champagne” hvor elle de kendte huse ligger side om side – og spise den særlige egnsspise Andouillette de Tryes, hvor pølsen er stoppet med sammenrullede stykker af svinemave og vist kræver, at man kan kalde ”an acqueried taste”! Jo flere A’er, der står bagefter navnet på retten, jo bedre skulle den være.

Det er også i Épernay den flotte luftballon pryder himlen – og er du frisk, kan du tage en tur op i den.

Vidste du, at i 2015 blev i alt 14 af Champagnes vinkældre, bjergskråninger og bygninger optaget på Unescos verdensarvliste.


På Avenue de Champagne finder du Dom Perignon, munken fra Hautvillers:

rejse til Champagne

Hveder og champagne

Degorgere - svært ord!

Om Dinna & Michael...

Champagne For Alle symboliserer for os muligheden for at gribe alt det gode, når det kommer, men også selv at skabe chancerne. Vi greb chancen og arbejder hårdt hver dag for at folde vores drøm ud. Champagne for Alle er ikke født med en strategi eller en forretningsplan på et skrivebord – vi har udlevet en drøm om at udvide kendskabet til champagne, og så blev det til en virksomhed hen ad vejen – en virksomhed, vi i dag holder fast i, skal drives fra hjertet og gennem passionen – akkurat som det startede.

Author autograph