Der findes mange flotte og dekorative champagneglas på markedet. Vi vil i dette opslag hjælpe dig med at vælge mellem dem, så du får det helt rette glas til din champagne.

Champagneskålen – det du ser på film 

Regel nummer 1. Champagneskålen – det glas du ofte ser brugt i champagnetårne, er ikke godt for champagnen. Det er pænt og dekorativt – men det er også champagnens værste fjende. Nu skal vi forklare dig hvorfor.

Champagnens bobler aktiveres fra glassets nederste/dybeste punkt. Derfor skal et champagneglas være så spids som muligt i bunden. Som du nu kan regne ud, er glassets bund i en champagneskål meget stor og der aktiveres en hel masse bobler samtidig. Det betyder champagnen hurtig bliver flad.

Form som en tulipan

Champagneglas tulipan

Regel nummer 2. Glasset skal helst have form som en tulipan – være bredt på midten og bue ind for oven. Med den form vil duften i din champagne indhylles og blive i glasset, så du nemt kan fornemme og opleve alle duftene.  Med et glas som en champagneskål vil alle de skønne duftaromaer forsvinde ud i den blå luft, og duften af champagnen er den halve oplevelse.

Ud over selve formen er der også forskel på, om du drikker en helt ung non-vintage (ikke årgangs, hvilket vil sige der ikke står et årstal på flasken) champagne eller en vintage (druer fra et bestemt år) på flasken. Jo ældre champagne, jo større glas og plads til at duften kan udvide sig og jo mere bør du egentlig kredse for flasken.

Dine champagneglas skal du sådan helt generelt være forsigtig med. De KAN godt vaskes op i hånden, men de skal skylles rigtig grundigt, så der ikke er sæberester tilbage i glasset – heller ikke nede i glassets bund. Sæberester eller smuds i det hele taget vil igen få boblerne til at aktiveres unødigt.

Se det som dit fineste tilbehør – champagnens bedste ven – din lille hjælper der sikrer dig sublime oplevelser hver gang.

  1. Champagneskåle er flotte – men til at servere dessert i
  2. Find champagneglas med så spids en bund som muligt
  3. En vintage champagne skal have større glas end en non-vintage
  4. Sørg for at der ikke er sæberester eller smuds i glasset efter vask
  5. Har du ikke champagneglas, kan du sagtens bruge Riesling hvidvinsglas i stedet
CHampagneglas
Fotograf Puk Damgaard

Et voila – BUBBLES MATTER – som vores motto lyder.


Se filmen for en mere detaljeret forklaring:

Skriv et svar