Hvordan vælger jeg den rette champagne til kransekagen?

Hvordan vælger jeg den rette champagne til kransekagen?

Vi møder rigtig mange mennesker, der er overbeviste om, at de IKKE er til champagne, fordi de engang har smagt ”den der sure gule champagne nede fra supermarkedet” til kransekagen til nytår.

Nu skal du høre – AL almindelig brut champagne (brut er en klassificering af sukkerindholdet, som du kan læse mere om nedenfor) vil være og føles syrligt til den søde kransekage. Det vil det, fordi kransekage fortrinsvis er lavet af sukker – og den tørre champagne vil absolut ikke fremhæve eller akkompagnere kransekagen her.

Derfor handler det om – sådan helt generelt – at parre champagnen korrekt med det, du skal spise.

Hovedreglen er, at jo mere smagfuld mad du serverer – jo mere power skal der på champagnen.

Jo sødere maden eller desserten er – jo højere sukkerindhold i champagnen.

Sukkerindholdet:

Champagnerne kategoriseres således:

0-1 gram sukker pr. liter – Nature / Zero Dosage

2-5 gram – Extra brut

6-12 gram – Brut (den mest almindelige)

13-32 gram – Sec

33-50 gram – Demi Sec

50- og op – Doux

Vi ville som minimum anbefale en Sec eller en Demi Sec til kransekagen.

Champagnedrink:

Champagne med is

Nogle af bønderne har udviklet champagner, der kan tåle, at du tilsætter en isterning, en skive lime eller lidt frugt skåret i små tern. Det giver et enormt spændende udtryk. Champagnen bliver nærmest en dessert i sig selv.

En sådan champagnedrink vil passe særdeles godt til den søde og lækre kransekage omkring midnat.

Hvordan sabler man en champagne?

Hvordan vælger jeg det rette champagneglas?

Om Dinna & Michael...

Champagne For Alle symboliserer for os muligheden for at gribe alt det gode, når det kommer, men også selv at skabe chancerne. Vi greb chancen og arbejder hårdt hver dag for at folde vores drøm ud. Champagne for Alle er ikke født med en strategi eller en forretningsplan på et skrivebord – vi har udlevet en drøm om at udvide kendskabet til champagne, og så blev det til en virksomhed hen ad vejen – en virksomhed, vi i dag holder fast i, skal drives fra hjertet og gennem passionen – akkurat som det startede.

Author autograph