Vi møder rigtig mange mennesker, der er overbeviste om, at de IKKE er til champagne, fordi de engang har smagt ”den der sure gule champagne nede fra supermarkedet” til kransekagen til nytår.

Nu skal du høre – AL almindelig brut champagne (brut er en klassificering af sukkerindholdet, som du kan læse mere om nedenfor) vil være og føles surt til den søde kransekage. Det vil det fordi kransekage er lavet af fortrinsvis sukker – og den tørre champagne vil absolut ikke fremhæve eller akkompagnere champagnen her.

Derfor handler det om – sådan helt generelt – at parre den rigtige champagne med det du skal spise.

Hovedreglen er, at jo mere kraft på maden – jo mere kraft skal der på champagnen.

Jo sødere maden eller desserten er – jo mere sukker skal der i din champagne.

Sukkerindholdet:

Sukkeret i en champagne kategoriseres således:

0-1 gram sukker pr. liter – Nature / Zero Dosage

2-5 gram – Extra brut

6-12 gram – Brut (den mest almindelige)

13-32 gram – Sec

33-50 gram – Demi Sec

50- og op – Doux

Vi ville som minimum anbefale en Sec eller en Demi Sec til kransekagen.

Champagnedrink:

Champagne med is

Nogle af bønderne har udviklet champagner, der kan tåle en isterning og lidt frugt skåret i små tern – nede i champagnen. Det giver et enormt spændende udtryk på champagnen og betyder nærmest champagnen bliver en dessert i sig selv.

Sådan en champagnedrink vil passe særdeles godt til den søde og lækre kransekage kl. 00:00.

  1. Søde desserter skal have søde champagner
  2. Nogle champagner er lavet til at du kan tilføje is
  3. Drik altid med måde

Se filmen for en mere detaljeret forklaring:

Skriv et svar