Hvordan smager man på champagne?

Hvordan smager man på champagne?

Regel 1 
Din champagne skal allerhelst have ligget på gæren i betydeligt flere måneder end de 15, som champagneloven foreskriver. Så er der meget mere oplevelse for pengene. 

Regel 2 
Champagnen bør have ligget i minimum ½ år i vinkældrene efter degorgering (der hvor der tilføjes sukker og champagnen for korkprop i) – de skal nemlig have ro til at stresse af efter at gærresterne er fjernet fra flasken. 

Regel 3 
Vent gerne lige nogle dage, inden du popper dine champagner, efter at du har fået dem hjem. De skal lige samle sig lidt efter transporten. 

Regel 4 
Er dit vinkøleskab sat på 5°?

Hvis ikke, så tag champagneflaskerne ud i hvert fald en halv time før servering og sæt flasken i køleskabet. Server nemlig gerne din champagne ved 5°. De skal som regel drikkes ved 7-8° – og den temperatur får de meget hurtigt, når de er hældt i glassene. 

Regel 5 
Hold som minimum glasset på stilken – men endnu bedre er det at holde på foden af glasset. Så varmer du ikke vinen i glasset med din hånd. 

Regel 6 
Duft til champagnen. Start med at føre glasset lidt fra side til side, mens du snuser, så du får de fine subtile nuancer med. Vent med at stikke hele næsen ned. 

Regel 7 
Tag en stor mundfuld – det duer ikke at sippe, når du skal smage på champagnen. Spidsen af tungen registrerer kun de syrlige noter. Sug lidt luft ind og kast så champagnen rundt i hele mundhulen. Det er fantastisk dét, der nu sker med smagsoplevelsen.

Regel 8 
Synk. 

Regel 9 
Gentag punkt 7 og 8. 

Regel 10 
Pas på med sulfoen, når du vasker dine glas op. Sulforester kan ødelægge din skønne champagne. Vask af i varmt vand og brug et viskestykke, der er vasket med neutral sæbe uden parfume og helt uden brug af blødgøringsmiddel. 

Nytårsdrinken der slår benene væk under dig

Om Dinna...