Vildt-retter og champagne

Vildt-retter og champagne

Drik bare champagne til sæsonens lækre retter med vildt. Det magre og dybtsmagende vildtkød kalder på noget sødme i dén champagne, der drikkes til – så det er vigtigt at vælge en champagne, hvor man kan smage en anelse behagelig sødme. Lidt dosage må altså gerne kunne smages her.

Vi hjælper dig på vej – for en champagne ”Brut” kan faktisk indeholde helt op til 15 g sukker pr. liter, så spændvidden på, hvordan en ”Brut” kan smage, er ret stor. Vælg endelig ikke en Extra Brut – den vil helt klart være for sprødtør til en ret med vildt, som jo ofte indeholder noget med søde bær, fede sødmefulde kastanjer og brune kartofler.

Din champagne til vildt skal have noget modent bærsmag, den skal være saftig, og blød uden mærkbar garvesyre. Dem, vi foreslår dig herunder, har en dosage på 6-7 g sukker pr liter. Diskret og indbydende.


Sæt ovnen på 200°. Bag et fad tyndt skivede kartofler a la Pommes Anna i ovnen i ca. 50 min. Tag fadet ud og hold kartoflerne varm. Brun 4-500 g hjortekød i brusende smør på panden og steg videre i 20 min. i den varme ovn. Forbered en spæd salat med halverede druer, ristede, hakkede valnødder og persille. Og voila – klar til champagne.

Høsten 2021 i Champagne nærmer sig

Hvorfor er Extra Brut virkelig tør og Extra Dry slet ikke?

Om Dinna & Michael...

Champagne For Alle symboliserer for os muligheden for at gribe alt det gode, når det kommer, men også selv at skabe chancerne. Vi greb chancen og arbejder hårdt hver dag for at folde vores drøm ud. Champagne for Alle er ikke født med en strategi eller en forretningsplan på et skrivebord – vi har udlevet en drøm om at udvide kendskabet til champagne, og så blev det til en virksomhed hen ad vejen – en virksomhed, vi i dag holder fast i, skal drives fra hjertet og gennem passionen – akkurat som det startede.

Author autograph