Drik bare champagne til sæsonens lækre retter med vildt. Det magre og dybtsmagende vildtkød kalder på noget sødme i dén vin, der drikkes til – så det er vigtigt at vælge en champagne, hvor man kan smage en anelse behagelig sødme. Lidt dosage må nemlig gerne kunne smages her.

Vi hjælper dig på vej – for en champagne ”Brut” kan faktisk indeholde helt op til 15 g sukker pr liter, så spændvidden på, hvordan en ”Brut” kan smage, er ret stor. Vælg endelig ikke en Extra Brut – den vil helt klart være for sprødtør til en ret med vildt, som jo ofte indeholder noget med søde bær, fede sødmefulde kastanjer og brune kartofler.

Din champagne til vildt skal have noget modent bærsmag, den skal være saftig, og blød uden mærkbar garvesyre. Dem, vi foreslår dig her, har en dosage på 6-7 g sukker pr liter. Diskret og indbydende.
Sæt ovnen på 200°. Bag et fad tyndt skivede kartofler a la Pommes Anna i ovnen, ca. 50 min. Tag ud og hold varm. Brun 4-500 g hjortekød i brusende smør på panden, og steg videre i 20 min. i den varme ovn. Vend en pose spæde salater med halverede druer, ristede, hakkede valnødder og persille. Og voila – klar til champagne!

Voirin-Jumel – Rosé Blanc de Noirs

Remy Louvet – Brut

Skriv et svar