Champagne - de vigtigste punkter

Champagne – de vigtigste punkter

🍾 Champagne er ikke en massebetegnelse for al mousserende vin, som mange fejlagtigt tror – champagne er et beskyttet navn og må KUN bruges på og om de flasker, der laves i det lille nordfranske område på størrelse med Fyn – Champagne.

🍾 Det dyreste ved en champagne er faktisk produktionen af selve flasken – de produceret kun ÈT sted. Det kræver en meget speciel flaske at kunne holde til det høje tryk, produktionen af en champagne kræver.

🍾 Det ALLER vigtigste er, at din champagne ikke får sollys. Lys vil nemlig give kål-smag på din champagne. Den smag glemmer du aldrig – og du er aldrig i tvivl.

🍾 Dernæst er det vigtigt, du drikker din champagne, når den er 9-11 grader – med den temperatur følger den absolut bedste smagsoplevelse. For at opnå den temperatur skal du tage flasken ud af køleskabet 20 minutter inden, den skal drikkes. Du kan også stille den i en køler med halvt vand og halvt is i en ½ time.

🍾 Brug de rigtige glas – det er nemlig halvdelen af oplevelsen, at du kan DUFTE og fornemme champagnen. Observer farven og boblerne og prøv at huske det du ser og smager. Du vil nemlig opleve, at du med den næste champagne tydeligt kan fornemme forskellene, efterhånden som du prøver andre og forskellige flasker.

🍾 Med en champagnestopper kan en champagne holde sig op til 5 dage i køleskabet. Der er derfor ingen undskyldning for ikke at åbne en flaske. Champagne kan drikkes sammen med en burger og hjemmelavede fritter, den skal poppes på en kedelig mandag eller en fredag, der føles som årets længste og koldeste dag.

🍾 Boblerne i champagnen får dig til at føle dig opløftet og i god stemning hurtigere end andre alkoholiske drikke gør. Du drikker også typisk mindre alkohol, hvis du holder dig til champagne – igen på grund af den hurtige opstemte følelse. Det sker – efter sigende – fordi boblerne hurtigere får alkoholen til at stige dig til hovedet.

🍾 Sidst men ikke mindst giver champagne mindre hovedpine – på grund af det lave indhold af sulfitter. Sulfitter er svovl, der bruges til at konservere – og det er der generelt meget mindre af i champagne.

Der er ikke andet at sige end – JUST POP THAT BOTTLE 🍾

Parring af champagne og mad

Hvordan sabler man en champagne?

Om Dinna & Michael...

Champagne For Alle symboliserer for os muligheden for at gribe alt det gode, når det kommer, men også selv at skabe chancerne. Vi greb chancen og arbejder hårdt hver dag for at folde vores drøm ud. Champagne for Alle er ikke født med en strategi eller en forretningsplan på et skrivebord – vi har udlevet en drøm om at udvide kendskabet til champagne, og så blev det til en virksomhed hen ad vejen – en virksomhed, vi i dag holder fast i, skal drives fra hjertet og gennem passionen – akkurat som det startede.

Author autograph