Vi møder rigtig mange mennesker, der er overbeviste om, at de IKKE er til champagne, fordi de engang har smagt ”den der sure gule champagne nede fra supermarkedet” til kransekagen til nytår.

Nu skal du høre – AL almindelig brut champagne (brut er en klassificering af sukkerindholdet, som du kan læse mere om nedenfor) vil være og føles syrligt til den søde kransekage. Det vil det, fordi kransekage fortrinsvis er lavet af sukker – og den tørre champagne vil absolut ikke fremhæve eller akkompagnere kransekagen her.

Derfor handler det om – sådan helt generelt – at parre champagnen korrekt med det, du skal spise.

Hovedreglen er, at jo mere smagfuld mad du serverer – jo mere power skal der på champagnen.

Jo sødere maden eller desserten er – jo højere sukkerindhold i champagnen.

Sukkerindholdet:

Champagnerne kategoriseres således:

0-1 gram sukker pr. liter – Nature / Zero Dosage

2-5 gram – Extra brut

6-12 gram – Brut (den mest almindelige)

13-32 gram – Sec

33-50 gram – Demi Sec

50- og op – Doux

Vi ville som minimum anbefale en Sec eller en Demi Sec til kransekagen.

 

Vidste du, vi har udviklet en Nytårsbox med champagner til HELE din nytåraften – incl den søde champagne til kransekagen:

Læs mere om boxen HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *