08CEBFFC-D0EC-489C-BFF0-CA3C499C3A3A

Fra Ian til dig ❤️

Remy Louvet
Demi Sec Grand Cru

Herunder har vi forsøgt at fuldende oplevelsen med champagnen, ved at give dig en masse spændende informationer.

Det er vigtigt for os, at champagnen bliver en helheds-oplevelse, som du sent vil glemme.

Nyd den til nytåret sammen med kransekagen – eller til velkomstdrink.

Dinna og Michael
Champagne For Alle

Hvorfor vi elsker den…

Det her er Grand Cru – og Cuvée (fineste presning af druerne) – det er svært at finde en Demi Sec Grand Cru champagne som denne – så den her champagne er vi MEGA stolte af

Hvordan smager man på champagne?


Vent gerne lige nogle dage, inden du popper dine champagner, efter at du har fået dem hjem. De skal lige samle sig lidt efter transporten. 

Er dit vinkøleskab sat på 5°?

Hvis ikke, så tag champagneflaskerne ud i hvert fald en halv time før servering og sæt flasken i køleskabet. Server nemlig gerne din champagne ved 5°. De skal som regel drikkes ved 7-8° – og den temperatur får de meget hurtigt, når de er hældt i glassene. 

Hold som minimum glasset på stilken – men endnu bedre er det at holde på foden af glasset. Så varmer du ikke vinen i glasset med din hånd. 

Duft til champagnen. Start med at føre glasset lidt fra side til side, mens du snuser, så du får de fine subtile nuancer med. Vent med at stikke hele næsen ned. 

Tag en stor mundfuld – det duer ikke at sippe, når du skal smage på champagnen. Spidsen af tungen registrerer kun de syrlige noter. Sug lidt luft ind og kast så champagnen rundt i hele mundhulen. Det er fantastisk dét, der nu sker med smagsoplevelsen.

Synk. 

Pas på med sulfoen, når du vasker dine glas op. Sulforester kan ødelægge din skønne champagne. Vask af i varmt vand og brug et viskestykke, der er vasket med neutral sæbe uden parfume og helt uden brug af blødgøringsmiddel. 

Hvordan sabler man en champagne?

Herunder vil vi lære dig kunsten at åbne en champagneflaske med stil. Vi vil anbefale dig at stå udenfor, at være meget forsigtig og sørge for, der ikke er børn i nærheden, når du sabler.

Proppen flyver af med ekstrem høj fart, og der er stadig glas rundt om proppen, når du sabler den. Trykket i en champagneflaske er 3 gange så stort, som trykket i et bildæk.

Det er vigtigt, din champagne er afkølet – så bruser den mindre, når proppen flyver af. Ryst aldrig flasken forinden. Det er spild af god champagne og gør bare sablingen mere risikabel.

Det praktiske ved at sable en champagne

Først skal du fjerne folien om flaskens øverste top, plus sørge for at løsne ståltråden og ganske forsigtigt vikle det af. Man drejer altid 6 gange på ståltråden, førend det løsner. Der er et stort tryk nede i flasken, så vær igen her varsom og gør det forsigtigt. Lad være med at holde flasken op mod dit ansigt – proppen KAN springe op af sig selv. Hold gerne flasken med et viskestykke.

Nu kigger du på flasken og finder den samling, der løber op langs med flasken – det er her flasken er limet sammen og i den limning, du skal sable den.

Hold flasken i en 30 graders hældning i retning væk fra dig selv og før en champagnesabel, et champagneglas eller en kagespade (mange kreative ting kan bruges) op langs limningen i et fast og bestemt ryk.

Slå eventuelt et par gange på flaskens hals, hvis der intet sker i første forsøg.

Gør det samme igen – sørg for at føre dit valgte sablings-instrument op langs flasken, så den til sidst rører kanten på flaskens hals med et bestemt ryk.

Efter et par forsøg – og for nogle i første hug – vil proppen flyve af med et flot ”PHOW”.

Hvem står bag Champagne
For Alle og Champagnekassen

Vi er Dinna og Michael og har været gift med hinanden siden 2010, og i dag udlever vi et Champagne familieeventyr sammen med vores tre børn. Champagne var over nogle år blevet en hobby og udviklede sig til at blive et inderligt ønske om at dele ud og skabe oplevelser for mennesker omkring os. Vores venner og familie fulgte os fra start i en lille Facebook gruppe, når vi købte nye spændende flasker fra de små Champagnehuse og snart voksede vores Champagnefamilie sig meget stor på de sociale medier med champagne-oplevelser som omdrejningspunkt.

I 2018 sagde Michael sit faste job op i et stort dansk mediehus for at være Champagne-ambassadør på fuldtid, og i marts 2020 fulgte Dinna efter. Herfra gik det stærkt, og interessen for champagne-forkælelse, leveret til døren, er meget større end vi nogensinde turde drømme om.

Anerkendelser

Vi blev i foråret 2021 kåret til Danmarks 3. bedste abonnement på Børsen af Dansk Erhverv, og efterfølgende modtog vi Greve Erhvervspris, og hver eneste dag, gør vi og vores fem ansatte vores ypperste for at leve op til de helt utrolige anmeldelser, der ligger på Trustpilot og Facebook. Vi er taknemmelige for hver og en, fordi de holder os ydmyge overfor den service, vi ønsker at yde vores medlemmer.

Hvad er vigtigt for os

Medlemmernes oplevelse og forventninger til os er det altoverskyggende i alt, vi foretager os. Dernæst har vi fokus på bæredygtighed og prioriterer også dansk produktion overalt, hvor det er muligt.

Det er også vigtigt for os fortsat at dele vores oplevelser fra hverdagen og fra maskinrummet. For os er det forsat en rejse at udvikle Champagne for Alle og præcis som en familie deler vi både op og nedture.

Lyt med i afsnit 1 af vores Champagnepodcast – hvor vi fortæller om vores start som iværksættere og rejsen til, hvor vi er i dag.

Autograf
Bubbles background

Følg vores Champagnekanal på YouTube

Se kanalen