Degorgere

Degorgere – svært ord!

Når gæringsprocessen er færdig nede i flasken – når gæren har dannet både alkohol og bobler, er det blevet tid til at fjerne gær-resterne fra flasken. Denne proces kan foregå maskinelt, men for flere af de bønder vi importerer fra, foregår alt BY HAND.

Flaskerne bliver i løbet af en måned roteret fra side til side, så halsen til sidst vender ned af. Det er det, der foregår i de pupitres, mange af jer sikkert har set champagnerne hænge i (reoler med en stribe af huller).

Når alle gærresterne er endt i flaskehalsen, køles denne ned til minus 28 grader, og gærresterne SKYDES så ud ved hjælp af trykket i flasken.

Når alle gærresterne er ude, tilføjer man dosage, som er en blanding af den vin, der er i flasken i forvejen plus den mængde sukker, som man ønsker champagnen skal indeholde. Korkproppen sættes i og flasken rystes et par gange. Flasken skal så ligge i kælderen endnu et par måneder, før champagnen kan få label på og komme til salg. 

At rejse til Champagne

Remuage - stærke håndled og god ryg

Om Dinna & Michael...

Champagne For Alle symboliserer for os muligheden for at gribe alt det gode, når det kommer, men også selv at skabe chancerne. Vi greb chancen og arbejder hårdt hver dag for at folde vores drøm ud. Champagne for Alle er ikke født med en strategi eller en forretningsplan på et skrivebord – vi har udlevet en drøm om at udvide kendskabet til champagne, og så blev det til en virksomhed hen ad vejen – en virksomhed, vi i dag holder fast i, skal drives fra hjertet og gennem passionen – akkurat som det startede.

Author autograph