Champagneglas

Gode råd til dine champagneglas

Helst ingen dufte

Vidste du, at professionelle vinsmagere har det virkelig svært med parfume, duftlys, cigaretrøg, opvaskemidler og spor efter duftende vaske- og skyllemidler i f.eks. duge og stofservietter?

Uanset hvor diskret, praktisk eller charmerende de forskellige dufte er, så vil smagere umiddelbart holde sig beskyttende for næsen – måske af høflighed ikke i bogstaveligste forstand – men i hvert fald sker det helt automatisk rent mentalt.

Det er ikke det rene krukkeri. Der er faktisk helt gode grunde til at diverse udefrakommende dufte kan genere en vinsmagning. I kender det, hvis en overdådig parfume træder ind i et rum – så kan man ikke lugte ret meget andet i dét rum. Eller hvis man ryger, hvor man spiser – det kan tage noget af smagen i madoplevelsen. Bamseline og Ariel vil også gribe forstyrrende ind, hvis man kommer til at tænke over det.

Så hvis du synes det er sjovt at stikke næsen i dit vinglas og sanse duftene fra vin, så får du mest ud af det, hvis der ikke er for mange andre dufte, der overtager din oplevelse.

Champagneglas

Varmt vand er super godt

Her er to tips til dig, der vil sikre lang holdbarhed til dine dyre vinglas og samtidig ønsker den mest autentiske vinoplevelse, når du drikker af dem: Vask dine bedste glas i varmt vand i hånden, og polér efter med et viskestykke, der er vasket i neutralt vaskemiddel uden duft.

Når man vasker sine vinglas i opvaskemaskinen, er det lidt som russisk roulette: Det vil kun være et spørgsmål om tid, før de rammes af glaspest – og når dét sker, er der ingen vej tilbage til at få sine dyrebare glas smukke og appetitligt klare igen.

Det andet problem af afspændingsmidlet i din opvaskemaskine: De rester, der sidder tilbage på det rene tørre glas, vil dræbe boblerne i din champagne.

Så hvis du har prøvet at få et glas med champagne, hvor den smukke vin virker helt død i moussen – så kan det sagtens være rester af afspændingsmiddel, der er synderen.
Heldigvis er de fleste champagneglas ikke så store, at man ikke forsigtigt kan polere dem efter opvask med et viskestykke. Det er straks en større udfordring, når det er de store rødvinsglas, der skal gøres rene.

Champagnen og kalorierne

Hvor meget drikker gæsterne?

Om Dinna & Michael...

Champagne For Alle symboliserer for os muligheden for at gribe alt det gode, når det kommer, men også selv at skabe chancerne. Vi greb chancen og arbejder hårdt hver dag for at folde vores drøm ud. Champagne for Alle er ikke født med en strategi eller en forretningsplan på et skrivebord – vi har udlevet en drøm om at udvide kendskabet til champagne, og så blev det til en virksomhed hen ad vejen – en virksomhed, vi i dag holder fast i, skal drives fra hjertet og gennem passionen – akkurat som det startede.

Author autograph