Udgivet den 07/11/2023 af Dinna & Michael
10 x retro champagnecocktails & 4 x hurtigt og lækkert tilbehør
Vi vil have gæster og fester, og vi skal mødes til nytår, på altanen, på skovtur eller blot en helt almindelig fredag. Find fluteglassene, champagnecocktailglassene, longdrink glassene frem – bare der er god plads til det allervigtigste: nemlig champagnen! Har du cuvée champagne brut på køl, kan du hurtigt løfte stemningen til nye højder med kølende cocktails. Helt retro og meget classic
10 champagnecocktails dine gæster vil elske dig for:
Barfly
Shake: 4 cl cognac, ½ tsk. Cointreau, ½ tsk. Fernet Branca og fordel i 4 høje longdrink glas med isterninger. Top med champagne.
French 75
Shake: 2 cl gin 1 tsk. fint rørsukker, 1 spsk. citronsaft sammen med knust is. Hæld i højt glas og top med iskold champagne.
Death in the Afternoon a la Hemingway
Hæld: 1 del absint i hvert glas og minimum 3 dele ret kold champagne oveni, til der er et fint champagneskum på toppen.
Bellini x 2
Blend: 2 dl frosne hindbær, 2 dl frossen mango og 1 spsk. rørsukker med ½ dl vand. Læg 2 skefulde i hvert glas og top med champagne.
Eller:
Rør forsigtigt: ferskenpuré i den meget kolde champagne.
Kir Royal
Hæld: lidt crème de Cassis i bunden af glasset og top med champagne.
Grand Royal
Hæld: lidt Grand Marnier i bunden af dit champagneglas og top med champagne.
Mimosa
Hæld: 1 del appelsinjuice i hvert isafkølede glas og top med 2 dele champagne og evt. desuden 1 tsk. Grand Marnier og 1 appelsinskive.
Black Velvet
Hæld: lige dele Guinness Stout og champagne i høje glas med 1 isklump.
Chicago
Gnid glaskanterne med citron og dyp i sukker.
Shake: Til hver person shaker du 1 cl cognac, 1 dråbe Cointreau, 1 dråbe angustura sammen med knust is i nogle sekunder, hæld gennem en si ned i glasset og top med champagne.
——-
4 gode følgesvende til din tørre champagne(cocktail)
Nemme nødder:
Sæt ovnen på 150°, vend blandede nødder og mandler i en skål med lige dele olivenolie og æbleeddike og 1 tsk. salt, ca. 1 minut. Fordel nødderne på en bageplade med bagepapir og bag dem let sprøde i ovnen, ca. 20 minutter. Køl af, drys med lidt flagesalt og nyd dem til din cocktail.
Trøffelpopcorn
Bland lige dele smeltet smør med trøffelolie og hæld over de varme popcorn vend rundt og drys med flagesalt.
Rugbrødschips med laks
Smør fløde- eller rygeost i et gavmildt lag på rugbrødschips og læg røget laks og en radiseskive eller en kvist dild ovenpå. Kværn lidt pæn sort peber ovenpå.
God skinke med friske figner
Røget, saltet og sødmefuld spansk ”pata negra”, en god serranoskinke eller en italiensk parmaskinke i fine mundrette skiver lagt på et fad og lige til at fiske op med en gaffel sammen med friske figner i både, er en perfekt hapser til din champagne.