Udgivet den 18/11/2021 af Dinna & Michael
Hvorfor er Extra Brut virkelig tør og Extra Dry slet ikke?
Det er fransk – og desværre ikke ret logisk
Man kan kalde det charmerende, hvis man er til den slags. Du får lige en ledetråd her – for det er sommer, og måske er det nu, at du kan støde ind i forvirringen – for når det er varmt, har vi lettere ved at få serveret bobler, der har en lille delikat sødmegrad.
Franskmændene gør det, og vi er så småt begyndt. Men altså: Hvis der står Extra Brut på etiketten så er der tale om en champagne, der har helt ned til 0 gram sukker. Altså tør, som i nærmest knastør.
Står der Extra Dry på etiketten kan der være op til 20 gram sukker pr. liter, og det gør alligevel en forskel, du kan smage. (PS: er der mere end 17 gram sukker i flasken, vælger nogle champagneproducenter at skrive Sec på etiketten, i stedet for Extra Dry. Hvem sagde, at det skulle være nemt?)