Årgang 2014 - og hvad den kan?

Årgang 2014 – og hvad den kan?

Det regnede, og vinbønderne i Champagne begyndte at hive deres hår ud i fortvivlede totter. For efter en helt fantastisk varm og solrig sommer, med 10% flere druer på planterne end ”normalt”, gik det i sensommeren helt galt. På dette tidspunkt, tæt på høsten, havde himlen fuldstændig hæmningsløst åbnet sine sluser. Virkelig dårlig timing. For det er bestemt ikke godt, når druerne hænger saft-udspændte, tyndskallede og sårbare på vinplanterne, klar til lige-om-lidt at blive høstet. Regn og fugt i rigelige mængder kan på dette tidspunkt medføre sygdomme. Lidt regn er godt – ustoppelig regn er noget skidt: En rigtig stor del af druerne gik simpelthen tabt. De vinbønder, der lykkedes med at producere Vintage 2014, var de, der nåede at få høsten hjem i tide, og undgik ærgerlige sygdomme i det forholdsvis begrænsede druemateriale.

Chardonnaydruerne klarede sig bedre end Pinot Noir, der er mere tyndskallede – og dermed mere påvirkede af voldsom regn.

2014 var et virkeligt udfordrende år i Champagne, og det er en årgang, der byder på store overraskelser. Nogle af de klassiske champagnehuse har valgt at lave flotte Vintage 2014 – med fokus på den lidt mere robuste Chardonnay.

Dom Perignon Millésime 2002

Champagne og danske røde jordbær

Om Dinna & Michael...

Champagne For Alle symboliserer for os muligheden for at gribe alt det gode, når det kommer, men også selv at skabe chancerne. Vi greb chancen og arbejder hårdt hver dag for at folde vores drøm ud. Champagne for Alle er ikke født med en strategi eller en forretningsplan på et skrivebord – vi har udlevet en drøm om at udvide kendskabet til champagne, og så blev det til en virksomhed hen ad vejen – en virksomhed, vi i dag holder fast i, skal drives fra hjertet og gennem passionen – akkurat som det startede.

Author autograph