Sund fornuft, frækhed og nysgerrighed

Med base i Trois-Puits, en Premier Cru landsby i Montagne de Reims, har Larnaudie-Hirault produceret champagner i næsten et halvt århundrede. De fremtryller små 40.000 flasker om året.

Clarisse & Michaël arbejder sammen som par, som det altid har været tilfældet i Michaëls familie – og som vi jo også gør hos os. Rent faktisk blev de gift den 30. august 2003 under druehøsten.

Larnaudie-Hirault strækker sig over 6 hektar og 18 grunde. Efter at have opnået certificeringerne High Environmental Value og Sustainable Viticulture i Champagne, var det helt naturligt, at de begyndte omstilling til økologisk vindyrkning i 2020.

I dag står Michaël ved roret med ambitionen om at fastholde familiens arv og samtidig præge champagnerne, så de matcher hans stil og værdier: sund fornuft, frækhed og nysgerrighed.

Alle stadier af produktionen af ​​champagnerne udføres på familiens gård fra “A til Z” – de er altså dermed uafhængige vinavlere (Vignerons Indépendants).

De benytter både ​​rustfrie stålkar og egetræsfade. Det varierer afhængigt af det ønskede mål for udtrykket på champagnen.

De er begge meget taknemmelige og respektfulde for det arbejde, som tidligere generationer har udført, men de føler sig også meget frie i måden, hvorpå de arbejder med vinstokkene (skift til økologiske) og vinene.

“Det var virkelig et valg for os at overtage familievirksomheden – og ikke en fastlagt vej eller en forpligtelse.”

Michaël er afhængig af sport generelt og fodbold i særdeleshed. Så i øjeblikket deler han tiden mellem beskæring af vinstokkene, forberedelse af næste aftapning og coaching af et lokalt fodboldhold 3 gange om ugen. Hans energi er virkelig til stede i champagnerne.

Michael valgte huset fordi: Virkelig hjertevarme og dejlige mennesker. De kommer fra et område, vi ikke har haft med før – det ligger lige syd for Reims og har en jordbund, som giver en ekstra rundhed og struktur til champagnerne. Bønderne er igang med at blive økologiske og arbejder benhårdt ud fra devicen om, at det de giver til jorden, får de igen.

Druerne fra markerne bliver delt op i forskellige tanke, så de virkelig kan blande de stille vine ud fra, hvad den enkelte mark har givet dem det enkelte år. JEG ER VILD MED DET!

Autograf

Small Talk Chamtalekort – hvorfor?

I en verden, hvor elektroniske devices fylder mere og mere, synes vi det er vigtigt at skabe fokus VÆK fra skærmene. Det har vi selv haft en finger med i spillet omkring, da vi udviklede Chamtalekortene sammen med Katja Bamberger Bro.

Det er ikke et spil eller en quiz med en “taber” og en “vinder” – det er kort, der lægger op til at vi skal snakke mere sammen.

Vidste du, at du som medlem af Champagnekassen får 10% på alt tilbehør PLUS fri fragt på hjemmesiden?

Chamtalekort