• Home
  • Webshop
  • Champagnehus
  • Juni 2021 Joseph Desruets (Extra Brut)

Hvorfor er de Limited?


 Matthias lavede Cûvée Coeur de Pinots første gang i 2014, med druer fra familie-markernes ældste Pinot planter, fra henholdsvis i 1967, 1979 og i 1980.

Om champagnen

Champagne, Cuvée Coeur de Pinots 2016, Premier Cru Druesammensætning: 90% Pinot Noir, 10% Pinot Meunier Duft/smag: Den ravfarvede champagne dufter og smager af modne røde bær og saftige blodappelsiner! Og så noget saltet karamel med en dejlig lang afslutning. Det er ret vildt.

Passer godt til: Tatar på jomfuhummer, skaldyr, kaviar og havtaske med cremet kantarelsauce og endda til chokolade. Sukkerindhold: 6 g/liter

Om champagnehuset

Her får du 2 virkeligt sjældne skatte til vinkøleskabet fra den unge vinbonde Matthias!

Matthias Eun og Thomas Kim er 6. generation i champagnehuset Joseph Desruets. Og selv om det primært er Matthias og hans kone Sabine, der kører vineriet, vibrerer familien med ideer til deres eget moderne afsæt i en champagneproduktion, med kæmpe respekt for historien og anerne – ikke mindst Papa Francois – og den 125-årige historik som selvstændig champagneproducent. Især den gamle presse i egetræ fra 1888, der kan tage 4.000 kg druer i et og samme pres, er en hjørnesten i brødrenes tilgang til traditionerne.

Matthias lavede Cûvée Coeur de Pinots første gang i 2014, med druer fra familie-markernes ældste Pinot planter, fra henholdsvis i 1967, 1979 og i 1980.

Pinot Noir er hoveddruen i Champagne-regionen Montagne de Reims – den stortrives i den kølige kalkholdige jord, hvor den i Matthias’ hænder udvikler flotte, røde aromaer og en god struktur uden brug af pesticider og tilsætning af sukker. Til gengæld bruges hest og plov i markerne, og gæren i vinen er den naturlige gær fra druernes skind ude fra vinmarken. Ser man udtalelser på nettet, sidder roserne løst: Flere siger, at det er de bedste champagner, de har smagt!

Matthias laver bare 25.000 flasker årligt. Årgang 2015 er helt unik på grund af tørke og en tidlig høst med perfekt modne druer! 2016 var særligt udfordret med frost, fugt og begrænset udbytte – dog med fantastiske resultater!

Matthias og Thomas er oprindelig født i Sydkorea, og stoltheden herfra er medvirkende til, at man i dag også kan drikke Matthias’ Maison Joseph Desruets-champagner i Seoul!