• Home
  • Webshop
  • Champagnehus
  • Januar Belle Helene 2009 (kobber-hætten – på fad)

Hvorfor er de Limited?

Luc Chadron, har været i legehumør, dér tilbage i høståret 2009: Han delte simpelthen den bedste druemost op i to, hvoraf den ene kom på tank til gæring og den anden kom på egefad. Den ene kom på flaske til andengæringen helt uden at gennemgå den malolaktiske proces, (dér, hvor æblesyren ændres til den blødere mælkesyre), og den anden gennemgik malo-processen, mens den samtidig lå og hyggemodnede i egetræsfadet. Resultatet her 11 år senere er helt vildt

Om champagnen

Chaudron Belle Hélène Vintage 2009, Brut                

Kend den på kobber-hætte – på fad

Druesammensætning: 60% Chardonnay, 40% Pinot Noir

Duft / Smag: En eksplosion af frugt, med tydelige fadnoter og et vrinsk af lækker cigar, noget forløsende hav og æblekompot, vanilje og letristede valnødder. Fuld af ”wow”, der med en fyldig lethed og herlig kompleksitet lægger så fint og elegant i munden. Den docerer behageligt og  langsomt i eftersmagen, der bare bliver ved. En stor champagne i glasset.

Drik den til: Dyreryg barderet med bacon og genrøst dryppet med en intens glace. Svampe, pasta eller risotto med trøfler, helstegt lam.

Om champagnehuset

Champagnehuset Chaudron
For 3. år i træk sværmer vi passionerede omkring de rene, strunke og fuldgyldige champagner fra Grand Cru landsbyen Verzenay – for herfra champagnehuset Chaudron véd vi bare, at der er både bingo og fuld plade i vores bestræbelser på, at indfri alle jer champagneelskeres boblende drømme for et spædt nyt champagneår. Her i den skære, kolde og kedelige januar er det lykkedes Michael at finde to Vintage-pagner. Begge er fra 2009, som var et ganske særligt år for familien Chaudron, for dér fyldte smukke Hélène Chaudron 100 år og de to Vintage-champagner blev til hendes ære døbt ”Belle Hélène”. Begge flasker har samme indhold og fordeling af druer. Men dermed hører enhver sammenlignende reference også op. Familiens 7. generations vin-overhoved, Luc Chadron, har været i legehumør, dér tilbage i høståret 2009: Han delte simpelthen den bedste druemost op i to, hvoraf den ene kom på tank til gæring og den anden kom på egefad. Den ene kom på flaske til andengæringen helt uden at gennemgå den malolaktiske proces, (dér, hvor æblesyren ændres til den blødere mælkesyre), og den anden gennemgik malo-processen, mens den samtidig lå og hyggemodnede i egetræsfadet. Resultatet her 11 år senere er helt vildt! Vi lover, at der venter dig en virkelig speciel og exceptionel oplevelse med de her flasker. Smag dem op i mod hinanden, og tag med os på eventyr i den enestående forskel.