• Home
  • Webshop
  • Champagnehus
  • December 2021 – Gardet (2005)

Hvorfor er de Limited?

Champagnehusets størrelse har givet hus-ønologen Stéphanie Sucheyre, mulighed at arbejde med champagne-reserve-vine i kældrene helt tilbage fra før 2. Verdenskrig

Om champagnen

Champagne Prestige Charles Gardet 2005                 

40.000 flasker. Decanter 2018 – bronzemedalje

Druesammensætning: 70% Chardonnay, 30% Pinot Noir

Duft / Smag: Delikat og frisk med citron og appelsin, moden pære og fersken. Dertil noget vanilje og sødmefulde krydderier udviklet under den lange modning, med noget tiltalende hvid peber, æblekerner og noget mineralsk i afslutningen.

Passer godt til: Drik den til Nytårstalen og forretten! Drik den til en tjekket version af nytårstorsken: saftig saltbagt torsk! Drik den til hummerhaler og grillet fisk. Den lover lige så meget, som den holder!

Sukkerindhold: 8 g/Liter

Om champagnehuset

Champagne Charles Gardet

For stor til at være lille og for lille til at være stor. Sådan ser Christophe Prieux sit familieejede – og altså mellemstore – champagnehus placeret ved Premier Cru landsbyen Chigny les Roses. Huset stammer helt tilbage i 1895. Christophe er ikke, som stort set alle andre af vores champagneproducenter, den daglige ansvarlige i vinmarkerne eller i kældrene – men han er 101% involveret i smagen og kvaliteten af alle champagnerne. Der er ikke en flaske – blend eller vintage – der forlader matriklen, uden at han personligt står inde for indholdet. Hustruen Nathalie og datteren Clémence er dybt involveret i eksport og marketing. Familien Prieux har overrumplet os med deres helt særlige evne til at sætte champagne-barren seriøst højt! Netop champagnehusets størrelse har givet hus-ønologen, Stéphanie Sucheyre, mulighed at arbejde med champagne-reserve-vine i kældrene helt tilbage fra før 2. Verdenskrig! Hvor crazy er det ikke lige? Gardet-stilen er dybt modne champagner med lang lagringstid i kældrene, 12 meter under jordoverfladen. Vintage 2005 har lagret i 15 år, og har udviklet en flot, fyldig frugt, cremethed og fine elegante bobler. Degorgeret sidst i februar.

2011 roséen er en ægte mad-champagne: Kompleks og rig på fylde og smag, efter at have ligget på gæren i flaskerne otte år i de dybe kældre, degorgeret tilbage i juni.

Begge Limited champagner har vundet ærefulde priser af det internationalt anerkendte vinmagasin Decanter.