• Home
  • Webshop
  • Champagnehus
  • August 2022 – Paradis Sud 2018

Hvorfor er de Limited?

Champagnehusets navn kan nok få slået krøller på din tunge – men det bliver lettere efter et par glas. Og så er begge champagner perfekte ledsagere til dine hedeste gastrodrømme – perfekt afkølede og serveret i store tulipanglas
 

Om champagnen

6 måneder på fad

Druesammensætning: 100% Meunier

Duft/Smag: I duften er lidt vanilje, dejligt sommerlejrbål og cremet wienerbrød. Stenfrugter som abrikos, mirabelleblommer og gul fersken følger op. Her er en virkelig lækker kontrast mellem friskhed og tørhed. Miksede signaler, der komplementerer hinanden overraskende og helt perfekt.

Passer godt til: Lammesteg med flødekartofler og ratatouille, laks eller ørred i butterdej med spinat, røget svinekød (hamburgerryg) – gerne med noget sødme fra en marinade, cremet risotto, bagte rodfrugter.

Sukkerindhold: Extra brut, maks. 6 g/liter

Om champagnehuset

Hvorfor købe champagne, når man selv kan lave den i sin baghave? Sådan tænkte mange mindre vinbønder i Champagne gennem mange hundrede år – her blev en lille jordlod hurtigt til en mulighed for at producere til eget forbrug. Således også familien Del’Hozanne-Guigorat,

der siden 1928 og nu i niende generation, laver champagne på deres efterhånden 8,6 ha vinmarker i Vincelles og Verneuil i Marnedalen. Mor Lise David har stået for driften siden 1982, og hun har i de senere år målrettet omlagt vinmarkerne til økologi. Sønnen Swann og hustruen Déborah vendte hjem til det fædrene gods, der har været i familiens eje siden 1600-tallet, og bidrager med nye kræfter. Den unge par besluttede nemlig at droppe deres karrierer, solgte deres hus og flyttede hjem til Rue de Verdun. Om de kunne lave champagne? Næh – men begge er gået all in med benhård skoling med vinstudier, eksaminer, masser af praktisk arbejde i markerne og kældrene – og selvfølgelig med overlevering af godsets knowhow gennem årtier. For fire år siden blev godset registret som uafhængig producent, RM, Récoltant Manipulent.

”Her i starten producerer vi bare 10.000-12.000 flasker om året, men efterhånden som vi får omlagt stadig flere plots til økologi, stiger vi til 30.000 årlige flasker i løbet af de næste 3-5 år,” siger Swann. Langt det meste er Meunier, men familien har også en mindre andel Chardonnay, Pinot Noir og endda Pinot Gris. Swann eksperimenterer gerne med fadlagring af den generøse og frugtige Meunier-drue – først i 6 måneder, men også i 14 måneder – hvilket udvikler den til at være helt usædvanlig, ædel og kompleks. ”Frisk og raffineret – det er selve resultatet af vores terroir,” siger Swann superstolt.

Det svære champagnenavn står for ”Del” som er en del af Lises familienavn, ”Oz” er måleenheden og ”Art” står for kunst. Del’Oz Art, Voila.