Opbevaring af mine champagner – hvordan gør jeg det bedst?

Opbevaring_blog

Det er faktisk ikke så sjældent, vi får det her spørgsmål – for det er klart, at forventningsfulde champagnenydere ønsker at passe så godt som muligt på de gyldne smukke dråber.

Der er flere muligheder, som selvfølgelig kan tilpasses efter kapacitet og muligheder. Den ideelle verden foreskriver et vinkøleskab med 10-12 grader – men andet KAN altså også gøre det. Du behøver ikke hensætte hele opsparingen til et Vestfrost vinkøleskab – men vi vil heller ikke tale dig fra det. Vi ELSKER nemlig alt ved vores Vestfrost grundet at hyldehøjden i det skab faktisk passer til champagneflasker. Just saying.

Har du en kølig kælder, er det en rigtig god idé at stille champagnen her – der er mørkt i en kælder og en rimelig konstant temperatur – det kan champagnen rigtig godt li´.

Har du ikke en kælder men derimod et rimelig svalt soveværelse, så er det faktisk heller ikke helt dumt at opbevare dem her. Under sengen i en kasse – og sørg så for, at der ikke er gulvvarme, som brager igennem under kassen – så er soveværelsestricket nemlig en overordentlig dum idé.

Champagner er på en måde lidt som os mennesker – forstået på den måde at jo ældre din champagne er – og her snakker vi om vintage (årgangs) champagne, jo mere skal du passe på den. Temperatursvingninger, lys og rystelser skal du helst undgå.

De unge non vintage (NV) champagner er ikke ligeså skrøbelige som vintage champagnerne, det du som hovedregel skal undgå er direkte sollys og plus 30 grader.

Det eneste du ikke må, det er at gå helt i baglås og lade være med at købe champagne – så åbn den for guds skyld hellere og drik den med det samme – så er du fluks ude over problemet!

Luk menu
×

Kurv