Nicolai Klingenberg fra My-pleasure.dk: “Og så kilder den de helt rigtige steder”

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1a0f

Vi har fået os en snak med Nicolai Klingenberg om champagne – og alt det andet udenom. Det er der kommet et lækkert lille interview ud af. Nyd det – med et glas bobler! Det er ganske underholdende!

Hvem er Nicolai Klingenberg egentlig – hvordan opstod idéen til og hvad handler My-Pleasure om?

Jeg er en mand med en eviggyldig skrivekløe. Jeg har skrevet professionelt i omkring 23 år – og jeg er pt. 40 år. Jeg begyndte som freelancer i gymnasietiden, hvilket efterfølgende udviklede sig til jobs som både redaktionssekretær, redaktionschef og chefredaktør. I 2007 blev jeg selvstændig og freelancede både her – og der. I 2009 gjorde jeg drømmen om eget medie til en realitet – jeg etablerede mediet My-Pleasure.dk som ganske straks fylder 10 år. Det er en del – men jeg tager gerne ti år mere.

Den korte historie om My-Pleasure.dk begyndte, da jeg skrev for andre medier, hvor jeg ofte var på en given tur eller opgave – på disse rejser faldt jeg af og til over ting, som ikke havde relation til opgaven, men jeg syntes, det var synd at lade historierne gå til spilde, så der opstod idéen til min egen platform, hvor jeg selv var herre over alle udgivelser. Med tiden er My-Pleasure.dk blevet min levevej – dels via sponseret indhold, men også via de kontakter, sitet har ført med sig. Jeg hjælper nemlig virksomheder med tekst, kommunikation og idéudvikling, så alt hænger faktisk sammen…

Hvad fascinerer dig ved champagne i forhold til vine i al almindelighed?

En del faktisk. Jeg beskæftiger mig med livsstil og “luksus” i bred forstand, så det ville være umuligt at være “ekspert” på ure, rejser, biler, mad, gadgets, design og vin. Champagne har sin naturlige begrænsning i form af sin geografi, og det gør en smule nemmere. Jeg fik dog hurtigt erfaret, hvor komplekst Champagne alligevel er – der findes tusindvis af huse og endnu mere at smage på. Dernæst er jeg ganske begejstret for de fysiske bobler – og til tider den effekt de kan have…

Hvornår åbner du en flaske champagne?

Det har jeg ingen regler for – heldigvis! Det kan være en hverdag, det kan være i en ferie, på en rejse eller i en weekend. Men altid om aftenen. Med mindre jeg er inviteret til en smagning. Jeg kan gode lide, at man ikke begrænser Champagne til højtider, men i stedet bruger champagne som en form for luksus uden anledning.

Hvornår fik du øjnene op for de små champagneproducenter?

Det er sket over flere omgange – men for alvor da et par venner havde taget turen til Champagne i en rummelig bil, som de fyldte op med gode løjer fra en del huse, de besøgte. Nogle steder blev de inviteret med til frokost efter et køb, og de historier, de havde med hjem blev fortalt, mens vi skålede og smagte. Jeg har selv været i Champagne, men ikke hos nogle af de “små” – til gengæld var det både lærerigt og fascinerende at se området med egne øjne.

Hvad kan de små producenter, som de store ikke kan?

Jeg føler man smager noget nyt – stort set hver gang. De store kan levere en ensartet smag i deres gængse flasker, hvorimod de mindre kan skeje lidt mere ud. Det er altid mere “spændende” at åbne noget, man ikke har smagt før. Derudover vil jeg mene, at man som tommeltotregel nemt kan få mere for sine penge, når man handler fra de mindre producenter.

Hvilke retter nyder du gerne sammen med champagne?

Hm. Jeg tror faktisk ikke, jeg har nogen regler der – men senest var det da til østers i forbindelse med årets sidste aften. Jeg kan godt lide at drikke champagne, når venner og gæster er kommet – men før vi går til bords. Og faktisk også som en form for opfriskning, når vi er færdige med at spise. Jeg ville alle dage hellere drikke champagne end drinks efter maden.

Fortæl om et minde du tydeligt husker – som indeholder champagne?

Er du tosset mand, der er mange! Der var dengang, hvor jeg var til fest, og jeg havde taget en magnumflaske med – da jeg vendte ryggen til, var der en, der havde tænkt, at den ville gøre sig godt som erstatning for danskvand i en omgang mojitos, og det endte med at blive vældig… opløftende! Jeg husker også dengang, hvor min kone og jeg lige var blevet gift. Kort tid efter tog vi i sommerhus, satte fut i pejsen, åbnede en flot flaske Krug Rosé og sugede hele livet, lykken og kærligheden til os. Så var der dengang vi fik en flaske Dom Pérignon fra begyndelsen af 80’erne, som var helt færdig. Det var lettere skuffende, men jeg husker det alligevel tydeligt. Både forventningen og skuffelsen. Jeg har også skrevet om en anden oplevelse, hvor jeg fik bundet en særlig årgang sammen med min egen tilværelse. Den sag kan læses her: https://my-pleasure.dk/2015/10/et-minde-blev-skabt-med-dom-perignon-2006/

Hvad kan champagne?

Champagne kan være helt sin egen, men altid bedst at dele med mange. Og så kan champagne skabe minder, hvis man tager sig lidt tid til at huske og lagre oplevelsen i knolden eller i en notesbog. Og så kilder den de helt rigtige steder.

Sidst – ordet er frit!

Der er kun et af sige – og det siger Mrs. Devere vældig elegant i dette korte klip

https://www.youtube.com/watch?v=kopbc5qcm68&feature=youtu.be

champagnekassen_2019_small

CHAMPAGNEKASSEN

2 Flasker af den bedste champagne leveret hver eller hver 2. måned – ingen binding – opsig eller sæt på pause når du ønsker

Læs mere om champagne i vores andre blogindlæg

Luk menu
×

Kurv