For 3 år siden, da det her iværksætter og champagneeventyr begyndte, spurgte Dinna mig: “Michael, hvad er det YPPERSTE du kan opnå i dit professionelle liv”. Svaret kom prompte og uden ret meget overvejelse – at få lov at opleve Dom Perignon indefra – at opleve det eventyr, der udspiller sig bagved tætsluttende store stengærder og på et slot, som man ellers kun kan få lov at betragte udefra.

Sidste weekend gik den drøm i opfyldelse – og nu skal I få et indblik i hele oplevelsen.


De fleste tænker nok, hvordan i alverden den her mulighed overhovedet er opstået. Udover at jeg interesserer mig for de helt små champagnebønder og deres vilde champagner, har jeg også en stor kærlighed til de ældre årgange fra store etablerede champagnehuse. Det var jo med dem, det hele begyndte for mange år siden. Igennem min Instagram konto @ChampagneDenmark har jeg i lang tid haft kontakt med Dom Perignon entusiaster fra hele verden. Vi skriver sammen – deler oplevelser og erfaringer – og en dag kom jeg i kontakt med ham, der har Instagram siden @DomPerignonlovers. Det udviklede sig en dag til en invitation til en champagnesmagning i Milano – MilanoStars, hvor 11 entusiaster fra hele europa blev samlet. Det arrangement var i september måned i år.

Kort tid efter tikkede der en mail ind – om jeg havde lyst til at deltage i et andet arrangement – hos Dom Perignon – til et once in a lifetime arrangement, med en smagning med nogle flasker, der ALDRIG igen bliver holdt op mod hinanden. Svaret var naturligvis et rungende JA – ER DU VIMMER MAND – TAK!

Arrangementet startede fredag den 8. november – jeg blev budt velkommen af Residence Manager Emmanuel, der viste mig ind på slottet. Jeg sad lige her (se billedet) – og drak min morgenkaffe mens jeg ventede på de andre 9 deltagere skulle komme – og jeg siger jer jeg måtte knibe mig selv i armen flere gange!


De andre deltager ankom, vi hilste på hinanden (enkelte havde jeg mødt tidligere i Milano), og så gik turen til Dom Perignon på Avenue de Champagne, hvor vi mødtes med Global Brand Manager Pierre Louis, der viste os rundt i kælderen. Jeg havde været i kælderen et par gange tidligere, men oplevelsen bliver selvfølgelig anderledes og mere intens sammen med en gruppe mennesker, der har så stor en kærlighed som mig – til lige præcis det her hus.


Efter et par timers rundvisning og snak – og en frokost på Royal Champagne Hotel and SPA (VILDESTE sted by the way) blev vi kørt til Hautvillers, hvor kældermesteren hos Dom Perignon (se billedet herunder), Vincent ventede på os på klosteret.


Vi troede egentlig bare, vi skulle smage et par enkelte glas her, da den store RIGTIGE champagnesmagning skulle være om aftenen, men så blev vi klogere. Der var stillet 12 glas op til os hver – og her er, hvad vi smagte:

Set 1
2008
2009
2006
2004
2003

Set 2
2006 Rosé
2005 Rosé
2000 Rosé

Set 3
2002 P2
2000 P2
1995 P2

Set 4
1996 Rosé P2
1988 Rosé Magnum P3


Senere blev vi kørt tilbage til Chateau de Saran. Her fik vi en rundvisning på alle værelser og en historie om slottet, der har været i Dom Perignons eje i mange år. Det er ikke et slot, man kan leje sig ind på – her er kun åbent for inviterede. Der er mange, der har skrevet og spurgt – jeg må faktisk ikke engang fortælle, hvor det ligger. Det skal forblive en overraskelse for kommende gæster.

De næste 1,5 time kunne vi skifte, hvile os og tage et bad – nogle fik en lur – jeg selv ringede hjem til Dinna og gav hende en rundvisning på FaceTime – det skulle jeg i bakspejlet nok ikke have gjort – hun ville SÅ gerne have været med 😉 På Facebook er en video med rundvisning på værelset – hvis du vil se den.

DINNERTIME

DRESSCODE: SMOKING – en mad og champagneoplevelse jeg ALDRIG havde forestillet mig i min vildeste fantasi.


Sverige, Holland, Spanien, Italien, Frankrig, Schweiz og USA var repræsenteret – ja og så mig fra Danmark. Her er et foto af os allesammen.

Her kan du se en opremset liste over præcis hvilke flasker, vi smagte:
Aperitif
1993 Jeroboam
2002 P2

Middag
1990 P3
1983 P3
1985 P3
1988 P3
1982 P3
1975 P3
1971 P3
1973 P3
1969 P3
1970 P3


Aftenen kan umuligt beskives med ord – alt var sublimt og de 6 retter kombineret med ti P3 champagner (champagner der alle har ligget omkring 30 år i Dom Perignons kælder), slog benene væk under mange af os.


Efter middagen blev vi fulgt ovenpå i Dom Perignon Baren. Selvom vi efterhånden var både mætte OG fyldt op med oplevelser (for at sige det pænt) fortsatte smagningen her, da nogle af deltagerne havde medbragt nogle unikke og specielle flasker, som vi sammen skulle nyde.

Klokken 04 var jeg træt – og småberuset (!!!) – og høj på oplevelser. Det var tid til at gå i seng!

Det har taget noget tid at fordøje det hele – og jeg smiler stadig fra øre til øre, når jeg tænker på det. Tænk at det overhovedet skete – at jeg var en af de 11 udvalgte.

Om lørdagen spiste vi en lækker morgenmad sammen, snakkede om aftenens oplevelser, og så skulle jeg ellers videre ud og holde møde med 3 små champagnebønder.

At være så priviligeret, at få unikke oplevelser med både de helt store champagnehuse og bagefter få lov at se og mærke autensiteten, de familiære bånd og håndværket hos de små huse er jeg så ualmindelig taknemmelig for. Sikke et eventyr!

Jamen, hvilken champagne var så den ubetinget bedste Michael: P3 rose 1988 og P3 1973 – her fornemmede man det tydeligt: “I am tasting the stars” ⭐️

TAK fordi du læste med