Aperitif, skaldyr og østers:
Vælg bare en ung, tør, frisk og mundvandsdrivende Blanc de Blancs med noget mineralitet – kun på den saftige Chardonnay-drue. Den må endelig ikke have alder på eller have ligget på fad. Vælg gerne en elegant, rank og som har en god forfriskende syre, som du også kan drikke til skaldyr og østers:

J. Marquette – 2012

Forret med fisk:
De magre, herlige fladfisk har brug for en tør, spændstig champagnefølgesvend. Den må godt være lidt mere moden. For eksempel:

Giséle Devavry – Cuvée Sienna

Giséle Devavry – Cuvée Achille

Fede fisk: Vintage…
Fede fisk som for eksempel laks, holder bestemt også af champagne. Men vælg en lidt tungere, fyldigere og allerhelst årgangschampagne.

Bremont Vintage 2010 Grand Cru

Carbon – Cuvée Origine

Fuglevildt/kalve-oksekød:
Her kan du sagtens vælge en fyldig rosé, som kan klare ”mosten” i fin stil. Men server maden elegant uden det alt for tunge tilbehør. Flødekartofler er formentlig ikke en god idé.

Secondé Simon – Rosé Valerie

Thierry Bourmault – Williams Cuvée Prestige Blanc de Noirs Grand Cru

Dessert:
Det er helt umuligt med tør vin i glasset til sødt på tallerkenen – for når vinen er tør, kommer den til at smage surt og stramt sammen med en sød dessert. Vælg derfor en demi-sec champagne, der matcher dessertens sødme meget bedre.

Voirin-Jumel – On Ice

Carbon – Cuvée Sunset

Kl. 24:
Så skal vi have kransekage. Det er sødt og klistret – og der skal derfor noget sødere i glasset. Denne her matcher de søde sager godt, og så frisker den munden op med sødme og lime. Nu er du kvikket op til endnu et par festlige timer, mens du skyder raketter af og danser nytåret ind.

Giséle Devavry – Cuvée Dev´Ice

——————-

Skriv et svar